Det store flertal af os, der bruger Windows, anvender i det daglige formentlig blot ganske få procent af de muligheder, Windows 10 i virkeligheden byder på. Typisk navigerer vi i startmenuen, bruger en browser til at besøge hjemmesider eller anvender det indbyggede tekstbehandlingsprogram til at skrive dokumenter.

Komputer for alles læsere kan lidt mere end de fleste og bruger måske også Windows til at oprette partitioner på harddisken eller til at gendanne pc’en med Windows’ systemgendannelsespunkter. Men det er stadig kun funktioner, som du finder i overfladen af Windows.

Et par lag længere nede i systemet finder du endnu flere nyttige funktioner, som kun de færreste kender. Det omfattende katalog af kendte og ukendte funktioner i Windows skyldes, at styresystemet efterhånden har adskillige årtier på bagen, og at der løbende er kommet nye funktioner til. Samtidig er mange af de oprindelige muligheder bevaret.

I de helt gamle dage kunne man være heldig, at der fulgte en manual med, når man købte en ny Windows-version eller en ny pc med Windows. I dag er de komplette brugervejledninger skrottet, og du må i stedet søge på nettet eller prøve dig frem i Windows, hvis du vil finde mere end de muligheder, der ligger klar til dig på Skrivebordet eller i startmenuen.

Det har vi også gjort her på Komputer for alle, og vi har fundet frem til 21 glimrende funktioner, som er mere eller mindre skjult i Windows 10. Det betyder, at du nemt kan udvide den palet af funktioner, som du kender og bruger i Windows, og færdes endnu mere hjemmevant i styresystemet. De fleste funktioner, vi viser vej til i denne guide, er faktisk så smarte og uundværlige, at det kan virke besynderligt, at Microsoft har valgt, at de skal være skjult.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.