Er der noget, der kan skabe irritation i hjemmet, er det problemer med nettet: Afbrudte forbindelser, lave hastigheder og steder uden dækning er bare nogle af de ting, som kan gøre det frustrerende at være afhængig af det trådløse internet derhjemme. Heldigvis kan de fleste internetproblemer løses, hvis du bare ved, hvordan du skal gribe dem an. En af de ting, der virkelig kan drille, er, hvis din computer ikke automatisk skifter til det hurtigste eller stærkeste netværk. I dag har mange af os nemlig mere end ét netværk derhjemme – de fleste routere har både en 2,4-GHz- og en 5-GHz-forbindelse, og nogle sågar også en 6-GHz-forbindelse.

Styrker og svagheder

De forskellige forbindelser har både styrker og svagheder. Og alt efter hvad du foretager dig på computeren, og hvor du befinder dig i dit hjem, kan det være smartere at bruge det ene netværk frem for det andet. For at forklare forskellen bliver det en lille smule teknisk, men hæng på; radiobølger på 2,4 GHz er bedre til at trænge gennem vægge og har bedre rækkevidde, mens bølger på 5 GHz og 6 GHz giver betydelig højere hastighed.

Det kan sammenlignes med en bil: Hvor 2,4 GHz svarer til en lidt langsom bil, der dog kører langt på literen, er 5 GHz og 6 GHz mere som en sportsvogn, der kører lynhurtigt, men som ikke har lang rækkevidde. Nogle gange har du brug for det ene, og nogle gange har du brug for det andet. Sådan er det også med din computer, alt efter hvad du foretager dig på den, og hvor du er. Derfor er det også vigtigt, at din computer automatisk kan skifte til det bedste trådløse netværk, der er tilgængeligt.

Godt gemt i indstillingerne

For at få det til at virke skal du ændre indstillingerne i den del af Windows, der kaldes for roaming-aggressivitet – noget, som de fleste almindelige computerbrugere slet ikke kender til. Det skyldes nok, at Microsoft af uransagelige årsager har gemt funktionen ekstremt godt væk i Kontrolpanelet. Her skal du først vælge, at din computer automatisk skal søge efter andre netværk, og efterfølgende kan du så vælge at ændre roaming-aggressiviteten, så din computer automatisk skifter til den hurtigste og stærkeste forbindelse i dit hjem – og altså ikke altid er låst til det samme netværk.

I denne artikel viser vi trin for trin, hvordan du skifter indstillingen i Windows 10. Bruger du Windows 11, er fremgangsmåden præcis den samme.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.