Komputer for alle har ikke løsningen på alle de problemer, du bliver udsat for på din computer – men vi kender nogle gode og almengyldige tricks, som har vist sig at fungere igen og igen. Disse svar er ikke vores egne som sådan. Mirakelmageren er i stedet Microsoft.

Firmaet bag dit styresystem har ikke overraskende et indgående kendskab til årtiers computerproblemer, der kan ramme Windows. Onde tunger vil måske endda påstå, at Microsoft selv står bag de fleste. Men sagen er, at Windows 10 og 11 i dag tilbyder et betydeligt arsenal af reparationer og forbedringer, som du kan gennemføre nogenlunde enkelt og hurtigt, og som afhjælper en lang stribe forskelligartede problemer. Et klassisk eksempel er Windows’ netværksnulstilling, som vi fortæller dig om i denne artikel.

Virker forbløffende ofte

Komputer for alle modtager ganske ofte henvendelser om netop netværk fra jer læsere. Og spørgsmålene stikker i alle retninger: Nogle gange drejer de sig om en sløv internetforbindelse, som måske endda er røget helt. Nogle gange mistænker I jeres internetudbyder, andre gange er det naboens forstyrrende netværkssignaler, som måske kan være medvirkende til elendighederne. Selv om spørgsmålene er meget forskellige, er vores svar ofte det samme og lyder således:

Oplever du problemer med netværket, kan du nok have glæde af en netværksnulstilling. Ni ud af ti gange er det netop den medicin, din router og pc har brug for. Og selv om en nulstilling lyder som en brutal operation, er den i virkeligheden enkel at udføre. En nulstilling betyder i praksis, at driveren – det program, der styrer netværket fra din computer – slettes fra computeren og geninstalleres bagefter i ren, oprindelig form – altså uden de ekstra indstillinger, som Windows typisk har tilføjet til den over tid.

En nulstilling har med andre ord den effekt, at alle unoder fjernes. Det betyder forhåbentlig, at de problemer, du har oplevet med netværket, ikke længere er gældende, når du først har genstartet pc’en efter nulstillingen. Nulstillingen har dog også en uheldig sideeffekt: De adgangskoder, som Windows ellers pligttro husker for dig, bliver slettet. Derfor logger du efter nulstillingen ikke længere automatisk på dit trådløse netværk samt andre netværk, du bruger fra tid til anden. Derfor er det en god idé at få styr på koderne til dem, før du foretager nulstillingen. Det hjælper vi dig også med.

Flere superløsninger på vej

Vores guide til nulstilling af netværket i Windows er den første i rækken af “superløsninger i Windows”. Glæd dig til de kommende afsnit i serien, som vi bringer i de følgende numre af bladet. Snart vil du have kendskab til et perfekt arsenal af mirakelløsninger for din computer; løsninger, du kan vende tilbage til igen og igen, hvis pc’en volder dig problemer i fremtiden.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.