Da Microsoft annoncerede Windows 11 i sommeren 2021, skete det med en trist ekstra besked: Ikke alle computere med Windows 10 ville kunne klare Windows 11. For første gang i Windows- historien stillede Microsoft helt konkrete og strenge krav til det udstyr, som skulle lægge kræfter til den nye Windows-udgave.

I tidligere “systemskift”, fx fra Windows 8 til Windows 10, var der ingen tilsvarende krav. Dengang kunne du uden videre skifte til det nye system gratis. Det betød, at Windows 10 på rekordtid blev den altdominerende Windows-udgave.

Krav til processor og ram

Så hurtigt er det slet ikke gået for Microsofts nye flagskib. Microsofts krav til udstyret er da også betydelige. For eksempel skal din computer understøtte den nyeste TPM-teknologi og såkaldt Secure Boot, have en processor på mindst 1 GHz samt leve op til en lang stribe andre specifikationer, som alle bidrager til at gøre systemet mere stabilt og først og fremmest mere sikkert. Hvis du lige nu i Windows 10’s indstillinger forsøger at opgradere til Windows 11, får du en lang næse, hvis din computer ikke lever op til kravene.

Det er simpelthen ikke muligt at opgradere computeren. Dermed har du umiddelbart udsigt til at måtte undvære systemet til den dag, hvor du beslutter dig for at købe en ny computer.

Installer Windows 11 på din pc

Komputer for alle kan imidlertid løfte sløret for en stor overraskelse på Windows- fronten. Det er nu muligt alligevel at gå over til Windows 11, selv om ens Windows 10-computer ikke lever op til de krav, som Microsoft har skitseret. Takket være programmet Rufus, som venter på dig i Fordelszonen, kan du lægge Windows 11 på en USB-nøgle og derfra installerere det på den computer, som har haft Windows 10 frem til i dag.

I Rufus findes nemlig en vigtig indstilling, som du skal slå til. Indstillingen gør, at Microsofts krav til udstyr ignoreres, når Windows 11 installeres. Slår du den til, vil du snart have Windows 11 liggende på din computer i stedet for Windows 10.

Ingen garantier

Komputer for alle har testet den smarte metode på en computer, der ikke levede op til kravene, og det samme har hundredvis af eksperter rundtom på nettet. Det virker! Microsoft holder imidlertid fast i, at det er forbundet med en sikkerhedsrisiko, hvis du forsøger at bruge Windows 11 på en pc, der ikke har det optimale udstyr.

Du kan altså ikke være sikker på, at din nye Windows-pc fungerer lige så godt, som den ville gøre, hvis den levede op til de strikse hardware- krav. Når det er sagt, får du som eventyrlysten pc-bruger her en mulighed. I artiklen fører vi dig hele vejen gennem processen. Vi viser, hvordan du gør Windows 11 klar i Rufus, vi gennemgår selve installationen fra USBnøglen og giver dig tips til, hvordan du kommer godt i gang i Windows 11.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.