Ændringer er ikke per definition af det onde. Men når man ændrer på ting blot for ændringens skyld, uden at der er substans bagved, bevæger vi os på grænsen til chikane. Sådan føles det indimellem, når man navigerer rundt i Windows 11, men som pc-bruger er langt mere hjemmevant i Windows 10. På mange områder er Windows 10 og 11 ens, funktioner og indstillinger er grundlæggende de samme.

Men så alligevel ikke, for hist og pist i det store Windows 11-dyb støder man på detaljer, der er ændret i forhold til Windows 10. Det gælder blandt andet den konstante udflytning fra Kontrolpanel og ind i menuen indstillinger. Med Windows 11 er også strømstyring flyttet permanent ud af Kontrolpanel. Der er også en tendens til, at Microsoft med Windows 11 bevæger sig væk fra programmernes faneblade i toppen og over til de samme muligheder i en menu i venstre side. Det gælder fx både selve indstillingsmenuen, Joblisten og andre klassiske funktioner.

Forstå den nye opbygning

Her har vi udvalgt syv elementære funktioner i Windows 11, som ser lidt anderledes ud, end de gjorde i Windows 10. Når du har lært, hvordan disse udvalgte opgaver klares i Windows 11, vil du også have en forståelse for, at mange af Windows 11’s øvrige funktioner er anderledes opbygget end i Windows 10.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.