Vi har nok alle været vidner til vellykkede og mislykkede slideshows. Vi husker shows, der har frembragt glædestårer på grund af fine, rørende billeder, og nogle, der var så kedelige og ensformige, at de måske i stedet frembragte krummede tæer og utålmodige kig på uret.

Et spørgsmål presser sig derfor på: Hvordan bliver et slideshow for alvor mindeværdigt? Husket for noget godt, vel at mærke. Det bliver det i første omgang, hvis de rette ingredienser er til stede.

De helt essentielle ingredienser i et slideshow er naturligvis dine billeder. Dem har du nok en masse af. Men derfor er det ikke sikkert, at de allesammen kan bruges. Det er vigtigere end alt andet, at du finder de bedste billeder frem. Herudover har du brug for noget behagelig baggrundsmusik, som passer godt til billederne.

Fremragende program

Én ting er ingredienserne. Noget andet og lige så vigtigt er selve tilberedningen. Programmet, du skal bruge til at tilberede dit slideshow, hedder Ashampoo Slideshow Studio. Det er dansksproget, ligger klar til dig i Fordelszonen og er næsten for godt til at være gratis. Udover de klassiske slideshow-elementer som overgange, musik, grafik og tekst kan du også tilføje sjove, tegnefilmsagtige lydeffekter, fine zoomeffekter og meget andet.

Programmet har en smart tidslinje, der giver dig overblik og gode muligheder for at bytte rundt på rækkkefølgen af billederne, så det hele passer til sidste sekund. Slutproduktet – dit færdige slideshow – gemmes på din pc som en videofil, der fx kan afspilles i Windows Media Player eller i din browser, uploades til YouTube og eventuelt castes til fjernsynet i stuen. Før du når så langt, anbefaler vi, at du bruger en del tid på at kæle for detaljerne i programmet. Med Ashampoo Slideshow Studio kan det ekstra arbejde virkelig betale sig.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.