Der er aldrig i verdens historie blevet taget så mange billeder som her i nutiden, hvor vi allesammen har nem og umiddelbar adgang til at fotografere med digitalkameraer og de allestedsnærværende telefoner. Hvor man i gamle dage kunne boltre sig med op til 36 billeder på en analog film, har en moderne telefon plads til tusinder af billeder i tårnhøj kvalitet.

Dobbeltkopiering af billeder

De rigelige mængder af plads betyder dog også, at billedsamlingen på især pc’en hurtigt bliver uoverskuelig og kommer til at rumme de samme billeder på flere forskellige placeringer. Måske er du kommet til at kopiere de samme billeder ind på pc’en fra telefonen eller kameraet flere gange, eller også har du taget en kopi af dine billeder for at lave lette justeringer på billederne.

Det betyder, at du med stor sandsynlighed har mange af de samme billeder liggende i adskillige eksemplarer på din pc’s harddisk.

Derfor bør du fjerne dubletterne

Jo flere duplikerede billeder du har liggende, desto mere uoverskuelig bliver hele din samling – og problemet bliver kun større med tiden, fordi du løbende hælder endnu flere billeder ind på harddisken. Det betyder, at du vil få sværere ved at finde vigtige billeder, fordi de forsvinder i et uoverskueligt rod, og du vil få svært ved at gennemskue, hvilke billeder der er dine originaloptagelser, og hvilke du fx har formindsket eller forbedret.

Derudover fylder de mange billeder naturligvis op på din harddisk – plads, som du kunne bruge til andre og mere givende formål – og billedfilerne vil også med tiden sløve især filsøgninger i Windows ned. Alt sammen til ingen verdens nytte.

Nyt program klarer opgaven

Med programmet Find.Same.Images. OK, som du finder i Fordelszonen, kan du på kort tid lokalisere de overflødige dubletfiler, så du slipper for selv at gennemsøge harddisken minutiøst. Det praktiske program analyserer dine billeder helt ned på pixelniveau og er derfor i stand til med høj præcision at vurdere, om to billeder er ens. Herefter vises en liste over filer, som programmet vurderer er af det samme motiv, og nu følger en lidt længere granskning af billederne, hvor du selv skal kigge på eksempelvisningen og vurdere, om der virkelig er tale om det samme billede.

Slet det ene billede i parret

Find.Same.Images.OK er på dansk, og det brugervenlige design gør det til en enkel opgave at vurdere de præsenterede billeder, inden du beslutter dig for, hvilket billede i hvert billedpar du vil bevare. Når du herefter klikker på papirkurven og sletter det ene billede i hvert par, som programmet har udpeget, frigør du masser af plads på din harddisk og får en del af overskueligheden i din fotosamling tilbage.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.