Dagens telefoner har så imponerende billedkvalitet og høj opløsning, at de for mange af os helt har erstattet det traditionelle fotografiapparat og videokamera. Men hvor man med et digitalkamera nemt kan tage hukommelseskortet ud og tilslutte det i pc’en, når kameraet skal tømmes for billeder, ligger de digitale fotos nu ofte kun gemt i telefonens indbyggede hukommelse – og det er desværre ikke altid helt enkelt at få billederne fra telefonen og ind på pc’en.

Der er samtidig stor forskel på proceduren for henholdsvis Android-telefoner og iPhones, når billederne skal ind på computeren, og i praksis ender det derfor tit med, at de mange fotos kommer til at forblive på telefonen – eller sendes til en nettjeneste som Google Fotos i lavere opløsning.

Automatisk backup af telefonen

Det er ærgerligt, for jo længere der går, fra du tager billeder og video, og til du får optagelserne i sikkerhed, desto større er risikoen for, at telefonen går i stykker eller mistes, eller at billeder blot bliver slettet ved en fejl. Det er, som om producenterne af telefoner ikke har tænkt meget over, hvordan forbrugerne skal få billederne ud af deres telefoner, for når man tilslutter fx en Android-telefon til pc’en, er det svært at overskue, hvor man skal navigere hen i det uoverskuelige mappesystem for at finde frem til de fotografier, der er taget af det indbyggede kamera.

Det er naturligvis et problem, som let løses ved at betale for et fast abonnement hos en tjeneste som Google Drev, Google Fotos eller Apples iCloud, men hvorfor bruge penge på det, når der er plads på pc’en?

Ingen pladsbegrænsning på pc

Med Resilio Sync, der både er et program til pc’en og en app til telefonen, kan du nemt indstille telefonen til automatisk at synkronisere dine billeder, videoklip og andre filer, så de altid kopieres til en mappe på din pc. Synkroniseringen sker, så snart du har optaget et nyt billede eller videoklip, og dermed er du sikker på, at du altid har en fuldstændig kopi af hele din fotosamling på pc’en. En af de helt store fordele ved at bruge Resilio Sync er, at programmet er uafhængigt af tjenester på nettet. Når du synkroniserer indholdet af din telefon, sendes filerne direkte til en mappe på din pc via det trådløse netværk eller mobilnettet.

Teknologien hedder peer-to-peer eller P2P og betyder, at du kan tage backup af lige så mange filer, som du har plads til på din pc, uden at det koster en krone, og du er heller ikke begrænset af, at filerne kun må have en vis størrelse.

Virker også mellem pc og NAS

Resilio Sync kan også bruges til at parre to mapper på to forskellige pc’er, så du er sikker på altid at have de samme filer i mapperne på begge dine pc’er. Også dette foregår direkte fra pc til pc uden begrænsninger.

Hvis du ønsker dette, skal du blot installere Resilio Sync fra Fordelszonen på begge dine computere og oprette en ny ”Standard Folder” inde i programmet. Det er endda muligt at installere Resilio Sync på NAS-servere fra Synology, Asustor, WD, Drobo, Netgear og andre producenter. Så skal du blot finde og installere programpakken fra din NAS’ programbutik. I artiklen her fokuserer vi dog på, hvordan du kommer i gang med at dele indholdet af din telefons billedmapper med en mappe på din pc’s harddisk.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.