Det gamle ordsprog siger, at hunden er menneskets bedste ven, men måske er kunstig intelligens ved at udvikle sig til en seriøs udfordrer. AI, som kunstig intelligens også kaldes, bliver nemlig mere og mere avanceret og dermed også mere nyttig for os. Fx kan samtalerobotten ChatGPT give mere eller mindre sandfærdige svar på næsten hvad som helst, du spørger den om, og nu kan du også få kunstig intelligens til at farvelægge sort-hvid-billeder.

Hvis du ligger inde med en stak gamle sort-hvid-billeder af familien og scanner dem ind på computeren, kan du få liv i dem i løbet af få sekunder. Palette, som værktøjet hedder, er baseret på kunstig intelligens, der ved hjælp af en særlig teknologi kan identificere motivet i et foto og komme med et kvalificeret bud på, hvordan billedet ville se ud i farver. Når billedet er farvelagt af Palette, kan du gemme det på computeren og bruge det nye, farvelagte foto, som du vil.

Farver med tre klik

Det eneste, du skal gøre for at få farvelagt et sort-hvid-foto, er at besøge hjemmesiden palette.fm og uploade et billede fra din pc til tjenesten. Det er klaret med få klik med musen, og derefter vil Palette automatisk analysere dit foto og vise et første bud på dit sort-hvid-billede i farver. Sidder farverne ikke helt i skabet, kan algoritmen generere flere alternative bud på farvesammensætningen. Du kan nemlig få Palette til at foretage en ny analyse af billedet og på den baggrund levere et nyt resultat.

Palette er fuldstændig gratis, men du kan vælge at betale lidt ekstra og få farvelagte fotos i høj opløsning. Den gratis version leverer dog ganske flotte resultater, og tjenesten kræver ikke, at du registrerer dig som bruger. Palette skal kun bruge dit foto, og du skal ikke være bekymret for, at billedet bliver misbrugt eller havner i hænderne på uvedkommende. For når et farvelagt foto er blevet hentet til computeren, bliver både det nye og det originale eksemplar slettet permanent fra Palettes server.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.