På dit pc-tastatur findes tasten PrScr eller Print Screen øverst i højre side ved siden af de mindre brugte Scroll Lock og Pause/Break. Tasten Print Screen blev oprindeligt opfundet til at sende et billede af skærmen ud på datidens nåleprintere, men i dag bruges den i stedet til at gemme et øjebliksbillede af enten hele skærmen eller af det aktive programvindue. Når du trykker på tasten samtidig med Windows-tasten, gemmes nemlig et billede af hele skærmen på din pc, og det giver adgang til uvurderlig dokumentation.

Skærmbillederne kan du fx bruge, hvis du skal dokumentere en vares pris på en hjemmeside eller vise kyndige pc-brugere en fejlmeddelelse, som du oplever på din skærm. Funktionen er også særdeles anvendelig, når du får en besked på skærmen, som du ikke kan nå at læse, inden den lynhurtigt er væk igen. Med det gemte skærmbillede kan du læse teksten i ro og mag og uden stress. Og du kan som nævnt både gemme et skærmbillede af det aktive vindue på skærmen og af hele skærmen og Skrivebordet. Begge dele virker i både Windows 10 og 11.

Vil du kun gemme et billede af det aktive vindue, skal du holde Alt-tasten nede, samtidig med at du trykker på de to andre taster. Grunden til, at denne metode er den letteste, når du skal gemme et billede af skærmen, er, at Windows selv gemmer billedet direkte på din harddisk, uden at du behøver anvende et ekstra program.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.