Er du hverken ferm med blyant på papir eller penslerne i computerprogrammet Photoshop? Bare rolig, den slags behøver du nemlig ikke selv længere rode med – det kan kunstig intelligens klare for dig. I disse dage skrives og menes der rigtig meget om netop kunstig intelligens, og hvilke fordele og faldgruber der kan være ved at bruge den slags værktøjer.

Et af mest imponerende af slagsen er den kunstige intelligens Dall·E 2. Den er lige så avanceret og imponerende, som den er rørende enkel og ligetil; og måske også derfor er den blevet så ekstremt populær.

Sådan bruger du Dall·E 2

Dall·E 2 fungerer mere eller mindre som en rigtig levende grafiker eller illustrator. Du fortæller, hvad du gerne vil have et billede af, og så laver Dall·E 2 ellers et billede til dig. Men til forskel fra en kunstner af kød og blod tager det blot den kunstige intelligens et par sekunder at lave lige præcis den stilart, motiv og grad af realisme eller abstrakthed, som du angiver. Det fungerer i praksis på den måde, at du skriver en tekst, eller en såkaldt “prompt”. En “prompt” er det tekststykke, som du fodrer computeren med, og som i sidste ende resulterer i et billede.

Og i prompten er det kun fantasien, der sætter grænser. Her kan du fx skrive, hvad motivet skal være, men du kan også beskrive en stil, fx brutalisme, eller typen af kamera, billedet eller kunstværket skal ligne at være taget med, fx “GoPro vidvinkel” eller “canon ef 105 mm f/2.8”. Du kan altså være så specifik eller uspecifik, som du ønsker. Det kommer i høj grad an på, hvor meget kontrol du vil have over dit billede. I eksemplerne her på siderne, og i resten af denne artikel, forsøger vi at vise dig, hvor forskelligartede og imponerende billeder og kunstværker Dall·E 2 kan lave. Det afhænger helt af, hvad du skriver.

Kom nemt i gang

I denne artikel viser vi, hvordan du kommer i gang med at bruge Dall·E 2. Først skal du oprette dig som bruger, og derefter er du klar til at lære den kunstige intelligens at kende. Det kan godt tage lidt tid at lære, hvordan du skriver de bedste prompter og dermed får de bedste resultater.

Der er så bare den lille hale ved det, at Dall·E 2 indtil videre ikke forstår dansk, så når du skal kommunikere med robotten, foregår det på engelsk. Har du svært ved at formulere dig fyldestgørende på engelsk, vil vi anbefale, at du bruger et oversættelsesværktøj til dine prompter. Det kunne eksempelvis være Google Translate, som fint kan oversætte ord og sætninger fra dansk til engelsk, i hvert fald til husbehov. Så er det bare at komme i gang, så du kan opleve, hvad kunstig intelligens egentlig kan.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.