Når du vil afspille en film på computeren, skal den bare virke. Punktum! Intet er mere irriterende end en videoafspiller, der er langsom, lige skal opdateres først eller mangler et bestemt codec, som først skal downloades, installeres og computeren genstartes, før du kan vise din seneste ferievideo frem for familie og venner på din computer.

Nej, elendige videoprogrammer til computeren er livet ganske enkelt for kort til. Vi anbefaler i stedet, at du vælger et program, som er enkelt, ordentligt og driftssikkert, og som bare virker hver gang. Media Player Classic BE er et program, som har næsten 20 år på bagen og rummer alt det, vi her på redaktionen sætter pris på i en videoafspiller.

Den afspiller fx ethvert filformat, du kan komme i tanker om, helt uden at installere codecs eller andre tilføjelser. Hvad enten du vil afspille en dvd-film, Blu-ray-skiver i høj opløsning eller en video, du har hentet fra nettet i fx H.264, AVI, FLV, MKV eller stort set ethvert andet filformat, kendt som ukendt. Du skal bare trykke på “Afspil”, så vises filmen eller videobidden på din computer uden hakken, forsinkelse eller irriterende fejlmeddelelser.

Både enkelt og hurtigt

Derudover er Media Player Classic BE en enkel og overskuelig filmafspiller. Der er ikke tilføjet en masse avancerede og unødvendige funktioner, du ikke får brug for, og som gør det besværligt og irriterende at bruge programmet. I stedet er der skåret ind til benet, så videoafspilleren er nem at gå til. Og det leder til næste punkt, nemlig at Media Player Classic BE ikke er et stort og tungt program, som nogle videoafspillere godt kan være.

Det tærer altså ikke på computerens kræfter som visse andre videoprogrammer, der gør din pc langsom og sløv. Derudover har programmet den smarte funktion, at du kan oprette afspilningslister. Det er oplagt, hvis du har mange små bidder video, som du gerne vil vise frem en efter en.

I stedet for at sætte de mange klip sammen i et tungt videoredigeringsprogram på computeren kan du tilføje dine klip til Media Player Classic BE og automatisk afspille dem i forlængelse af hinanden – så har du en samlet videooplevelse på rekordtid. Endelig er programmet open source og dermed udviklet af frivillige og dygtige entusiaster, der går op i software og film, og som udelukkende arbejder med at gøre programmet så godt som muligt.

Med andre ord er det svært at finde noget dårligt at sige om Media Player Classic BE – og vi anbefaler derfor, at du skynder dig ind i Fordelszonen og henter det til din pc, hvis du ikke allerede har gjort det.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.