Jeg forbløffes gang på gang over kameraet i min telefon. Det kan tage billeder og videoer, som er i en uhørt høj opløsning, og med en skarphed og farvegengivelse, som for bare få år siden ville have været utænkelige. Samme lovprisende ord kan jeg ikke bruge om de videoer, jeg tog for 10 år siden. Er disse videoer optaget udenfor i sollys, ser de i bedste fald nogenlunde ud. Det er bare langt fra, at alle videoer er optaget under sådanne forhold. Det betyder, at mange af videoerne er uskarpe og grynede.

Her kommer det nye Audials Vision 2024 SE mig til hjælp. Et program, som kan tage mine små videoklip i lav opløsning, og ved hjælp af kunstig intelligens gøre videoerne bedre og mere skarpe. Og har jeg lyst til det, kan jeg også stabilisere videoen og gøre farverne bedre og mere levende.

Bedst til korte klip

Træerne vokser dog ikke ind i himmelen. Det tager lang tid at opskalere videoerne.

Det tog pc’en cirka en time på at opskalere et klip på 14 sekunder. Her var tale om et videoklip i Full HD-opløsning, og min oplevelse er klart, at det er ved de store filer, programmet skal bruge lang tid på at lave beregningerne. Det afhænger også meget af, hvor kraftig din computer er, når den skal regne på data og lave dine videoer. Og du skal derfor heller ikke regne med at opskalere og forbedre lange videoer med programmet. Det er oplagt til små, korte klip, du måske vil lægge på Facebook eller dele via e-mail.

I denne version af programmet kan du lave fem videoklip om dagen, og du kan lave klip af op til syv minutters længde.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.