Igennem tiden har jeg vel brugt omkring en håndfuld forskellige medieafspillere. Af den ene eller anden grund er mine favoritter altid endt med at blive ringere med tiden, og derfor har jeg ofte måttet rette min opmærksomhed mod et bedre alternativ. I mange år har jeg faktisk brugt Windows’ indbyggede Media Player. Hvis jeg skal være helt ærlig, skyldes det sidste mere dovenskab end egentlig affektion for Microsofts afspiller, for den har alle dage været lidt tung at danse med, haft for mange forstyrrende elementer og ofte reageret ustabilt.

Det er desværre gået fra skidt til værre med den indbyggede medieafspiller i Windows, for selv om Windows Media Player aldrig har været fantastisk, har den dog oftest opfyldt det mest basale krav: At afspille filer uden at volde brugeren problemer . I 2022 og 2023 lancerede Microsoft dog en ny indbygget medieafspiller til først Windows 11 og siden Windows 10. Denne nye afspiller er dog ikke driftssikker, for der er formater, som den ikke vil afspille, mens andre kun lader sig afspille mod betaling for en nødvendig ekstrakomponent. Derfor kan du i denne artikel finde tre andre gode alternativer til Microsofts bud på en medieafspiller.

Hurtighed, enkelhed og styrke

For nogle år siden havde producenterne travlt med at fylde medieafspillere op med så mange overflødige ekstrafunktioner som muligt. Det ødelagde blandt andet den ellers glimrende WinAmp, iTunes og Microsofts egen Windows Media Player, fordi afspillerne blev tunge, uoverskuelige og langsomme. En vigtig kvalitet ved en moderne afspiller er, at man lynhurtigt kan afspille en fil med et dobbeltklik i Stifinder. Derudover skal en god medieafspiller naturligvis kende de mest gængse video- og lydformater og være i stand til at afspille dem uden yderligere fikumdik.

De tre alternative afspillere, som jeg har udvalgt her, lever alle op til de krav. Windows egen Medieafspiller, som du også kan læse om, er dog det nemmeste valg, fordi afspilleren allerede er en del af Windows.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.