Det er lidt som med de gamle, udtrådte sko. Ud fra almindelig logik burde de straks udskiftes med nyere, mere opdaterede og moderne modeller. Men et eller andet får os til at gå videre i de gamle år efter år. Måske er det, fordi de passer perfekt til foden. Måske er det trygheden ved at holde fast i det gamle, så man ved, at fødderne ikke går galt i byen.

De gamle programmer kan altså noget særligt

I pc’ens verden kommer der hele tiden nye programmer til. De er over en bred kam bedre end de gamle. De byder på flere funktioner, spiller bedre sammen med Windows 10, og måske fungerer de endda sammen med tjenester på nettet, så de både virker på pc og mobil og på tværs af computere, hvis du har flere. Men alle nye programmer til trods sidder vi alligevel og bruger fx det samme fotoredigeringsprogram, som vi gjorde for 10-15 år siden.

Sådan gør vi i hvert fald på Komputer for alle, hvor nostalgi må være en stærk kraft. Men der kan nu også være anderledes håndfaste argumenter for, at sige nej til de nye programmer. At de ikke har de funktioner vi har brug for. At de byder på forstyrrende elementer, som vi ikke har brug for. Eller måske at de ikke findes på dansk.

I denne artikel fortæller redaktionens medlemmer om lige præcis deres favoritprogram, og hvad der har fået dem til at holde fast i det gennem årene. Alle syv programmer i artiklen er enten en integreret del af Windows (det gælder for Notesblok og Lommeregner) eller kan hentes i Fordelszonen via linket herunder. ■■ www.komputer.dk/0521

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.