Har du dine filer liggende på computeren eller på et lager på nettet? Svaret er sandsynligvis, at du har dem liggende begge steder. Nogle filer ligger lokalt på din computer. Det er fx Word-dokumenter eller andre filer, som du har gemt fra programmer på pc’en, og som du måske vil arbejde videre på i andre programmer på din computer.

Andre filer ligger på nettet. Som vedhæftninger i mails, som dokumenter på Google Drev eller måske hos andre tjenester, du bruger i dit arbejde. Det er typisk filer, du bruger på forskellige computere, og som du deler med kolleger og familie. Der er imidlertid en klar sammenhæng mellem disse lagre, for i virkeligheden har du ofte brug for filerne begge steder. Dine filer på nettet skal ikke ligge på nettet for evigt, men kommer før eller siden ned på din pc, når de skal bruges der. På samme måde skal de filer, du har liggende på harddisken og i Stifinder, nok på et eller andet tidspunkt ud i verden og deles med andre. Den store kunst er således at sørge for, at alle filer ligger begge steder.

Det har Google bedre end noget andet firma forstået med tjenesten Google Drev, der kombinerer et lager på nettet med Stifinder på pc’en. En særlig Google Drev-mappe ligger i Stifinder, og derfra kan du hurtige finde frem til mapper, undermapper og alle filer. Enhver fil, der lander i denne mappe på din computer, synkroniseres automatisk med dit lager hos Google på nettet. Synkroniseringen går begge veje, så filer, du gemmer på dit drev i din browser, også dukker op i mappen på computeren.

Google Drev er blevet smartere

Det er supersmart, men ikke nyt. Det er til gengæld Googles måde at synkronisere på – en metode, som blev lanceret for nylig. Det nye program “Google Drev til computer”, som vi præsenterer her i artiklen, tilbyder nemlig, at du kan have filerne liggende på drevet på din pc, helt uden at de fylder på harddisken! Hvordan så det? Jo, filerne i Google Drev-mappen på pc’en er i virkeligheden blot links til de tilsvarende filer på lageret hos Google.

Google kalder metoden for “streaming”, men det har ikke noget at gøre med streaming af film og serier. Når du klikker på en fil, downloades den til din computer, så du kan arbejde med den. Det kræver i sagens natur, at du er på nettet. Er du ikke det, har Google også en løsning, som de kalder “spejling”. Her ligger alle filerne fysisk på pc’en. I artiklen her viser vi, hvordan det fungerer, og hvordan du styrer dine filer optimalt i det nye Google Drev.

Alt dette kan du med det nye Google Drev:

■ Synkronisere filer mellem pc og nettet ■ Bruge et 15 GB lager til dine filer ■ Dele filer direkte fra Stifinder ■ Få let adgang til filerne, uden at de fylder på harddisken ■ Bruge filerne på flere pc’er

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.