For blot en måned siden havde jeg endnu ikke givet mig i kast med filsynkronisering. Altså den automatiske, løbende sammenligning af filer i to mapper for at få dem til at være tro kopier af hinanden. Jeg vil tage mig den frihed at påstå, at jeg langtfra er alene, men derimod har en del ligesindede blandt jer læsere, som heller ikke har fået synkronisering ind under huden. Vores tilbageholdenhed har en naturlig forklaring, for emnet lyder unægtelig så nørdet, at man let kunne fristes til at springe emnet filsynkronisering over.

Men hvis du nogensinde har oplevet at sidde ved en pc uden en opdateret udgave af en vigtig fil, er det bare med at komme i gang.

Svært emne, enkelt program

Netop fordi aktiviteten er i den nørdede ende, er det ekstra vigtigt, at det redskab, du bruger, er nemt at bruge. Og som vores test af synkroniseringsprogrammer i seneste nummer viste, er programmernes brugervenlighed og enkelhed ikke altid i top. Derfor var det glædeligt at stifte bekendtskab med SyncBack Free, som er en fornøjelse at bruge og samtidig tilbyder alle de funktioner, du har brug for til synkroniseringen.

Fascinerende disciplin

I løbet af de uger, hvor jeg har synkroniseret filer med SyncBack Free, er jeg blevet grebet af den fascinerende disciplin og har prøvet at forstå, hvordan synkroniseringen foregår helt konkret.

Hvad sker der med filerne i de to mapper, når man har sat dem til at ligne hinanden som to dråber vand? Hvilken mappe bestemmer over den anden, når der er to forskellige versioner af den samme fil i mapperne? Skal man selv sætte synkroniseringen i gang eller benytte sig af den automatiske tidsindstilling? Spørgsmål er der rigeligt af og alle de svar, du behøver for at komme i gang, finder du lige her.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.