Hvad gør du, hvis du hurtigt skal overføre filer fra en computer til en anden, eller hvis du lige nu og her skal bruge et foto fra mobilen på din pc? Eller hvad stiller du op, hvis du gerne vil have adgang til dit budgetregneark fra flere pc’er og endda fra telefonen? Mange vælger i den situation at sende en mail til sig selv med de relevante filer vedhæftet, men det er både besværligt og betyder, at der laves nye kopier af de pågældende filer hver eneste gang.

Måske bruger du i stedet en USBnøgle? Men den metode kræver bare, at du har fysisk adgang til begge pc’er – og at overføre et foto fra mobilen til pc’en kan slet ikke lade sig gøre på den måde. Den smarte og sikre løsning er derfor at bruge en online-lagertjeneste som programmet Dropbox. Programmet gemmer de filer, du udvælger, på en internetserver, mens du samtidig beholder en identisk kopi af filen på din egen pc (eller endda på flere). Det betyder, at dine filer til enhver tid er opdaterede og synkroniserede på tværs af dine computere, telefoner og online-lageret.

Direkte forbindelse til nettet

Når du installerer Dropbox på pc’en, bliver der automatisk oprettet en særlig mappe i Stifinder i Windows. Mappen fungerer grundlæggende som en hvilken som helst anden mappe på pc’en, men med én afgørende forskel: Når du gemmer filer i mappen, bliver filerne med det samme synkroniseret med din Dropbox-konto og dermed gemt på en server på nettet, der er tilknyttet din konto.

Herefter kan du også få adgang til filerne ved at åbne Dropbox på en anden computer eller på en mobil. Synkroniseringen kan udføres automatisk på udvalgte filer eller mapper, og dermed bliver Dropbox også en slags backup af vigtige filer. Dropbox giver dig ikke plads til en backup af hele din pc, men hvis du fx har mapper med dokumenter fra banken eller en samling af opskrifter, kan du sagtens bruge Dropbox til at sikre en backup af filerne.

Log på alle steder

Når du lægger filer i din Dropbox-mappe, kan du åbne og hente dem på en hvilken som helst pc. Og på mobilen kan du hente Dropbox-app’en, som virker med både iPhone og Android. I app’en ser du alle de filer, der er gemt i din Dropbox, og filerne kan hentes til mobilen med et enkelt tryk i app’en Lige så nemt kan dine fotos og videoer fra mobilen gemmes på Dropboxserveren, og så snart de er uploadet, ligger de også klar i mappen på pc’en.

Dropbox til pc findes både som et program og som en webtjeneste, hvor du blot besøger Dropbox’ hjemmeside i en browser og logger ind på din konto. Fra browseren kan du overføre, se og hente filer præcis som fra mobilen og som i Stifinder. Det betyder, at du har adgang til dine filer fra alle steder i verden, så længe du har en Dropbox- konto og en internetforbindelse.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.