Vi har her i bladet jævnligt mindet om nødvendigheden af at gemme regelmæssige sikkerhedskopier af de vigtigste filer på harddisken. Og det er i de senere år kun blevet endnu mere relevant at huske. Selv om de fleste kender til risikoen for at miste personlige data, hvis der ikke findes en opdateret sikkerhedskopi, er det alligevel noget, mange glemmer at få styr på i en travl hverdag.

Derfor foreslår vi at bruge et program, som kan klare alt det manuelle arbejde for dig og automatisk sørge for at sikre dine filer.

Gem filerne flere steder

Når du skal gemme en kopi af dine billeder, dokumenter og andre umistelige filer, er det både nemmest og billigst, hvis du kopierer dem over på en ekstern harddisk, som du gemmer væk, når du ikke lige er i gang med at kopiere filer til den. Men vi anbefaler faktisk, at du derudover gemmer de allervigtigste af dine filer et tredje sted også.

Det kunne fx være i en tjeneste på nettet som OneDrive eller Google Drev. Så er du dobbeltsikret, hvis din eksterne harddisk skulle gå i stykker.

Klarer jobbet automatisk

En sikkerhedskopi er ikke så meget værd, hvis den ikke jævnligt bliver opdateret, for så vil du ikke kunne genskabe de seneste måneders tilføjelser og ændringer, hvis du eksempelvis rammes af ransomware eller computerens lager bryder sammen. Derfor bør du opdatere din sikkerhedskopi mindst en gang om måneden, så du er sikker på aldrig at miste for mange filer.

Med Exiland Backup Standard, som du kan hente eksklusivt i Fordelszonen, kan den trivielle backuprutine klares automatisk, så du ikke selv behøver huske at gøre det – eller erindre, hvornår du senest gemte en sikkerhedskopi. I programmet kan du for hver backup-opgave selv indstille, hvor ofte du ønsker at tage en sikkerhedskopi, og du kan endda få programmet til selv at starte sikkerhedskopieringen, når du tilslutter din eksterne backup-harddisk.

Gem kun seneste filer

Exiland Backup er et professionelt værktøj, hvor du både kan oprette komplette sikkerhedskopier af dine filer og mapper og vælge en såkaldt Incremental Backup-løsning, hvor der kun gemmes en komplet kopi, første gang du kopierer dine filer. De næste gange du starter programmet, kopieres kun de filer, der er kommet til siden sidst, og det gør de efterfølgende kopieringer meget hurtigere og nemmere.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.