Lagerplads på nettet giver dig et ekstra lag af sikkerhed til din backup. Hvis du blot har dine vigtige dokumenter liggende på en ekstern harddisk i samme rum, som din computer står i, er der risiko for, at harddisken kan blive stjålet eller ødelagt – og hvis du samtidig mister din computer, er dine dyrebare filer tabt for evigt.

Hvis sikkerhedskopien af dine filer derimod ligger i Google Drev eller hos en anden onlinelagertjeneste, gemmes dit indhold i et sikkert datacenter, hvor der automatisk tages backup, så filerne kan genskabes, hvis der sker et nedbrud. Onlinetjenesterne har den ekstra fordel, at du har adgang til de kopierede filer, uanset hvor du er. Du kan også tage automatisk backup af indholdet på din telefon, hvor mange af os har en voksende mængde data liggende, som vi nødigt vil miste.

Når filerne ligger hos en onlinetjeneste, er det også nemmere at dele fx dine billeder med andre ved blot at indsætte et link til dem i en e-mail. Så kan du vedhæfte meget store filer til e-mails. Alle tjenesterne i vores test tilbyder gratis plads, så du kan afprøve funktionerne, før du beslutter dig for en løsning. Når rammerne bliver for smalle, kan du for et forholdsvis overkommeligt årligt beløb få et par terabytes at gøre godt med.

Ofte følger der også nogle ekstra funktioner med betalingsløsningen, så du fx kan bruge Microsoft Office, når du har betalt for den store pakke i firmaets OneDrive.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.