Du har sat dig godt til rette, lyset er perfekt afdæmpet, og kontorstolen er indstillet helt korrekt. Der er fred og ro omkring dig. Med andre ord optimale betingelser for at få noget arbejde fra hånden og få skrevet det referat fra bestyrelsesmødet, som du har skubbet foran dig i nogen tid.

Du åbner Word og får skrevet de første ord: “Kære forening. Hermed referat – “, og så bliver du afbrudt af en notifikation i din browser. Der er en ny besked på Facebook Messenger, og få sekunder efter får du også besked om tre nye mails, som er havnet i din indbakke. Og det tager jo blot et øjeblik at tjekke, om det nu er noget vigtigt ...

Kender du til ovenstående scenarie, hvor du pludselig har brugt et kvarter på uforklarlige digitale overspringshandlinger i stedet for det, du egentlig gerne ville foretage dig? Med værktøjet WriteMonkey bliver det nemmere at undgå de blindgyder og fælder, du kan gå i, når du tænder din pc. Her er tale om et helt simpelt skriveprogram, der ikke giver dig en masse muligheder og funktioner, som du kender fra et traditionelt skriveprogram som Word, Google Docs eller LibreOffice.

Her har du fx ikke mulighed for at formatere og redigere din tekst – eller sætte den flot op i punktform og med afsnit og svulstige rubrikker. Her kan du blot skrive løs, nærmest som var der tale om en gammeldags skrivemaskine. Det har den store fordel, at du kan fokusere på substansen og det vigtige, nemlig teksten, frem for alt det andet. I modsætning til fx Google Docs har det samtidig den for del, at du ikke bliver forstyrret af andre ting i browseren, der kan lokke din opmærksomhed på afveje, som fx mails, notifikationer eller interessante statusopdateringer på Facebook.

Formater din tekst

Når du så har skrevet det, du skulle, kan du med fordel bruge et andet program eller værktøj for at formatere teksten, hvis den fx skal sendes ud til medlemmerne i en forening. Her er det ganske nemt at markere teksten, kopiere den og lægge den over i fx Microsoft Word eller Google Docs. I boksen her til højre har vi samlet en række gode tips og tricks, som sammen med WriteMonkey hjælper dig med at holde fokus, når du skriver.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.