Måske har du prøvet det: Telefonen ringer, og din ven er i den anden ende af røret. Han har problemer med pc’en, og du må hjælpe. Du opdager hurtigt, at der egentlig er tale om et simpelt problem med en hurtig løsning i Windows’ indstillinger. Problemet er bare, at løsningen på selv de mindste problemer på pc’en kan være vanskelig at beskrive over telefonen.

Især hvis personen, der skal have hjælp, ikke er vant til at navigere i computerens indstillinger. Der kan i værste fald gå adskillige timer med at forsøge at afhjælpe andres computerproblemer over telefonen, og det er selvsagt frustrerende. For hvis du dog bare kunne vise personen i den anden ende af røret, hvordan problemet bliver løst, ville det hele være overstået på ganske få minutter.

Og det er faktisk muligt at gøre. Du skal bare bruge et program til at optage din skærm, mens du udfører hjælpemanøvren, og så dele optagelsen med din nødstedte ven bagefter. Her er programmet ScreenRec et af de bedste til formålet. Programmet gør det nemlig ikke kun let at optage korte skærmvideoer; de kan også nemt deles efterfølgende.

Optag og del videoer nemt

ScreenRec kan enten optage hele skærmen eller blot en udvalgt del af den. Optagelserne bliver herefter gemt på en server, hvor du har to gigabytes gratis lagerplads, hvilket er rigeligt til små skærmoptagelser. Når optagelsen er gemt på serveren, kan du enten vælge at gemme optagelsen på din computer, eller du kan som noget ganske smart blot oprette et direkte link til deling af videoen.

Gør du det, får du et link til optagelsen på Screen- Recs server. Linket kopieres automatisk til udklipsholderen, så du nemt kan sende det til andre – og når modtageren åbner linket, er videoen klar til afspilning i en browser hos ham. Hvis det giver mening i forhold til skærmoptagelsen, kan lyden fra pc’en og pc’ens mikrofon i øvrigt også optages sammen med skærmoptagelsen – og webkameraet kan endda filme dig imens, hvis du ønsker det. På den måde kan du kommentere og udførligt forklare, hvad du foretager dig, så det bliver endnu lettere for modtageren af videoen at forstå, hvad der sker.

ScreenRec kan hentes gratis i Fordelszonen og kræver ingen registrering, hvis du blot vil optage skærmen. Skal videoen deles, kræver det, at du opretter en bruger, men det koster heller ikke noget og er klaret på kort tid. Derefter er det let at optage skærmen og dele videoen på få minutter.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.