Der kan være masser af gode grunde til at tage et skærmbillede på pc’en – også kendt som et skærmskud eller screenshot. Måske skal du dokumentere et køb ved at tage et skærmbillede af en kvittering, eller måske vil du gerne gemme et billede af en bestemt fejlmeddelelse, der er dukket op i Windows.

Et skærmbillede er også et godt redskab, hvis du skal vejlede dine venner og bekendte. Med et billede af din skærm kan du eksempelvis let forklare, hvor de finder en bestemt knap i et program, eller hvordan de finder rundt på en hjemmeside. Du kan i bund og grund tage et skærmbillede af alt det, du kan se på din skærm – og uanset hvad du har taget et skærmbillede af, kan du nemt dele det med andre.

Skærmbilleder gemmes nemlig i et helt almindeligt fotoformat, som du uden problemer kan dele i e-mails, på Facebook eller et helt tredje sted. Og nu kan du endda endnu lettere tage skærmbilleder og dele dem, for i Fordelszonen kan du hente det spritnye program Greenshot. Programmet er dejlig let at bruge til at tage skærmbilleder i flere forskellige formater – men Greenshots helt store fordel er de muligheder, du får, når du har taget et skærmbillede.

Nemt at håndtere skærmbilleder

Det kan nemlig nogle gange være svært at finde de skærmbilleder, du har gemt på pc’en. Ofte skal du gennem en større labyrint af mapper og biblioteker i Stifinder, før du kan finde dem. Og når du så endelig har fundet skærmbillederne, er de som regel ikke udstyret med meningsfulde navne, og du må i stedet gennemgå hvert enkelt skærmskud for at finde præcis det, du skal bruge.

De problemer har Greenshot løst: Så snart du tager et skærmbillede med programmet, åbner der en menu, hvor du kan vælge, hvad der skal ske med billedet. Her kan du fx straks navngive dit skærmbillede og vælge, hvor det skal gemmes. Du kan også vælge at udskrive skærmbilledet fra printeren med det samme, sætte det ind i programmer som Word, Excel og Paint eller kopiere skærmbilledet til udklipsholderen, så det er nemt at sætte det direkte ind i en e-mail.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.