Højreklikmenuen er den menu, der åbner, når du klikker med den højre museknap på fx Skrivebordet, en fil eller en mappe i Windows. Her får du blandt andet mulighed for at kopiere og omdøbe filen eller mappen. Men hvis du i tidens løb har installeret bare en halv snes programmer, vil det ikke længere kun være Windows’ indbyggede værktøjer, der præger højreklikmenuen.

I stedet vil den være propfyldt med genveje til programmer og værktøjer. Når du installerer et program på pc’en, optager det nemlig ikke kun plads på harddisken og lægger sig i startmenuen. En genvej til programmet kan også blive tilføjet som menupunkt til højreklikmenuen. Intentionen er garanteret god, men faktum er, at du kan risikere at bruge alt lang tid på at finde de funktioner i højreklikmenuen, du skal bruge, når ellers glimrendeprogrammer som Eraser, VLC, Dropbox, Powertoys og mange flere har gjort højreklikmenuens liste nærmest komisk lang.

Men med et smart lille program er det nemt at fjerne alt det overflødige rod fra højreklikmenuen, så det igen kun er Windows’ egne menupunkter, der figurerer i menuen.

Ryd op i højreklikmenuen

Programmet Easy Context Menu gør det muligt at rydde op i højreklikmenuen med et snuptag. I Easy Context Menu skal du bare fjerne flueben ved de menupunkter fra installerede programmer og værktøjer, du ikke vil have i højreklikmenuen, og så fjerner programmet dem. Det kan dog tage lidt tid at klikke igennem alle punkterne, hvis der er mange af dem.

Easy Context Menu har inddelt højreklikmenuerne i kategorier, og du kan fjerne stort set alt med undtagelse af Windows’ indbyggede værktøjer. Du kan også komme til at fjerne et programs genvej ved en fejl, for det er lidt svært at gennemskue, hvad der egentlig gemmer sig bag Easy Context Menus kategorinavne. Men det hjælper vi dig med, og hvis du fortryder, er det heldigvis ganske nemt at tilføje punkter til menuen igen.

Easy Context Menu koster ikke noget og kræver ingen opsætning eller registrering, før du kan bruge programmet. Du skal blot besøge vores hjemmeside, hente programmet og køre installationsfilen. Så kan du hurtigt få en overskuelig højreklikmenu.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.