De fleste mennesker starter dagen med at vågne til lyden af en alarm, der ringer. I nogle tilfælde er alarmen ledsaget af en kalendernotifikation på telefonen, mens andre har noteret i en fysisk kalender, hvad den gryende dag byder på af opgaver og planlagte aftaler.

En kalender er uundværlig for de fleste af os, men det er lidt irriterende at skulle finde kalenderen eller telefonen frem flere gange i løbet af dagen for ikke at glemme de vigtige ærinder. I stedet kan planlagte alarmer hjælpe os med at huske aftalerne i hverdagen anno 2022. Til det formål er pc-programmet Concenturio, som du kan hente gratis i Fordelszonen, aldeles fremragende at have ved hånden.

Programmet er et lille, smart værktøj, hvis eneste formål er at minde dig om dine planlagte gøremål, så du fx ikke glemmer møder i banken eller lægebesøg.

Bliv mindet om alt

Concenturio fylder næsten intet på pc’en, men er alligevel et omfattende værktøj, der ikke blot kan bruges til at minde dig om enkeltstående aftaler. Programmet kan nemlig også oprette flere faste påmindelser, der enten er daglige, ugentlige, månedlige eller sågar årlige. Det er faktisk også muligt at vælge at få den samme påmindelse på specifikke ugedage, så du fx kan blive mindet om at tjekke spam-mappen i din indbakke på tirsdage og torsdage.

Concenturio kan enten bruges som en klassisk alarm som beskrevet foroven eller som en form for nedtællingsur. Du kan altså fx oprette en specifik alarm, der ringer på en bestemt dag klokken 16, eller du kan bruge Concenturio som en form for æggeur, hvor en alarm sættes til at ringe, når et bestemt antal minutter eller timer er gået. Når alarmtypen er valgt, skal du skrive en kort tekst, der beskriver opgaven – fx “Tag til tandlægen” – og så vælge, hvilken lyd programmet skal afspille som alarm. Programmet har en række indbyggede alarmlyde, men du kan også tilføje dine egne lydfiler fra harddisken.

Når tiden er gået, lyder alarmen, og der åbner et vindue med opgavens beskrivelse. Hvis du opretter flere påmindelser, bliver der automatisk oprettet en oversigt med alle opgaverne. I oversigten vil hver påmindelse blive adskilt med relevante titler og en kort beskrivelse, og alarmerne kan endda udstyres med hver sin lyd. Du kan altid lave om i listens alarmer, så du sikrer dig det forkromede overblik over din hverdag og let husker alle de vigtige aftaler.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.