De moderne SSD-drev har mange fordele i forhold til de gamle mekaniske harddiske, men kapacitet er endnu ikke en af dem. Derfor har mange af os oplevet at få den smertelige fejlmeddelelse i Windows, der fortæller, at systemdrevet på computeren er ved at løbe tør for plads. Med de nyere udgaver af Windows, der fylder væsentligt mere end tidligere, er vejen til beskeden om manglende plads blevet kortere. Hvis du selv oplever, at pladsen på computerens SSD eller harddisk er ved at være brugt, er der i virkeligheden kun én vej frem:

Du skal frigøre en mængde gigabytes, så Windows igen kan fungere normalt. Det er ikke nok at slette filer eller fjerne programmer, så du har fx 500 MB eller 1 gigabyte fri på harddisken. Windows, din browser og andre programmer kræver nemlig plads til midlertidige filer, cache og den såkaldte sidefil, hvor ram-klodsernes indhold gemmes, når du sætter pc’en i dvale. Frigørelsen af et så stort antal gigabytes, at Windows bliver stillet tilfreds, kan være en udfordring – for hvor skal man starte?

Det problem får du nu sublim hjælp til. Det nye værktøj Abelssoft FolderVisualizer er nemlig i stand til at vise en top-100 over de største filer på din harddisk, så du hurtigt kan bladre listen igennem og finde de store filer, som lægger beslag på diskens frie plads. Programmet rummer også en fin grafisk visning af filernes fordeling på harddisken, så du i et lagkagediagram nemt kan pejle dig ind på de store mapper. FolderVisualizer koster normalt 75 kroner, men ligger klar til dig i Fordelszonen helt gratis.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.