Hvad er det, vi pakker i rygsækken, når vi skal på vandretur? Det allermest nødvendige, ikke sandt? Ekstra tøj. En regnjakke. En vandflaske. Et førstehjælpssæt. Et kompas, måske. Huskelisten kan selvfølgelig variere en smule fra person til person. Store tunge sten er til gengæld noget, vi med stor sikkerhed ikke pakker i rygsækken.

Vi ved, at sten næppe vil tjene noget praktisk formål, men til gengæld bliver til nyttesløs dødvægt, som besværliggør vores rejse, og som vi hurtigt vil forbande langt væk. Et lignende pakkeprincip bør naturligvis gælde for den pc, vi arbejder på. Alligevel ender mange af os med at eje en computer, som er proppet med en lang stribe tunge sten, som vi ikke har brug for. Stenene, som på pc’en har form af dårlige og overflødige programmer, gør computeren langsom og optager tillige meget plads.

Og problemet bunder i, at det ikke er os selv, der pakker vores computer. Det gør pc-producenten i forening med Microsoft. Her synes det ledende princip at lyde, at man forsøger at lægge så mange programmer på pc’en som muligt – for det usandsynlige tilfældes skyld, at du som bruger skulle fatte interesse for det hele.

Et effektivt program hjælper dig

Det gør du næppe, og derfor er det heldigt, at der findes værktøjer som Debloater, der kan tage et fast greb i kraven på dårlige og unødvendige programmer og smide dem på porten. Debloater giver dig et samlet overblik over dette ragelse. Med simple markeringer kan du udpege det, der skal fjernes.

Hvis du ikke ved, hvad du gerne vil af med, kan du bruge vores anbefalinger. Trods Debloaters fornemme indsats skal du vide, at mange af de dårlige indbyggede programmer dukker op igen med den næste store opdatering af Windows. Gem derfor Debloater på computeren til din næste indsats mod pc’ens dødvægt.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.