Der er gode klik, der bringer dig videre i pc-arbejdet. Og så er der dem, du kommer til at fortryde inderligt. Til sidstnævnte kategori hører uopmærksomme klik i dialogbokse. Vi er blevet så vant til den slags bokse, at vi ofte slet ikke tænker, før vi klikker os videre. Vi klikker fx blindt på bokse om cookies i browseren.

Det er forholdsvis ufarligt. Helt anderledes forholder det sig med den boks i Windows, hvor vi siger ja til at slette en stor bunke filer permanent fra Papirkurven. Papirkurven er jo netop det ekstra lag sikkerhed, der gør, at vi ikke sletter vigtige filer til højre og venstre. Når et uheldigt klik sletter fx dine vigtigste fotos fra din computer, har du et alvorligt problem.

Grav filerne frem

Faktisk er der kun hjælp at hente fra specialprogrammer som Ashampoo Undeleter, der bruges til at grave forsvundne filer op fra harddiskens dybder – for det kan nemlig ofte godt lade sig gøre. Filerne er nemlig ikke slettet rigtigt. Det er blot henvisningerne til dem, der er forsvundet fra Windows’ optegnelser. Selve filerne ligger stadig på harddisken, og med Ashampoos program kan de fiskes op igen. Dog kun, hvis du reagerer hurtigt: Netop fordi Windows ikke kender til filernes eksistens på harddisken, lever de skjulte filer på lånt tid.

De risikerer nemlig at blive overskrevet af nye filer, som du gemmer på harddisken. Ashampoo Undeleter er den perfekte redningskrans til dine filer. Programmet koster normalt 109 kroner, men du får det gratis, hvis du henter det i Fordelszonen og registrerer det som vist herunder.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.