“Åh nej! Jeg har ikke fået de rigtige dokumenter med mig på USB-nøglen. Dem må jeg hjem og hente.”

Det er nok en oplevelse, vi alle har haft og ikke har lyst til at opleve igen. Derfor kan du have brug for en slags rejsetaske med filer, som du synkroniserer med pc’en.

Målet er at have præcis de samme filer i en mappe på USB-nøglen, som du har i en tilsvarende mappe på pc’en. Alle dokumenter, du redigerer på pc’en, skal også ligge i den aktuelle version på nøglen.

Når du så har USB-nøglen med dig og skal bruge filerne, fx på en anden computer, har du adgang til præcis de samme dokumenter og øvrige ressourcer, som du bruger på din hjemme- pc.

Forbered en rejsetaske

Synkronisering mellem to mapper kan i teorien foretages helt manuelt i Stifinder, men der er en kæmpe risiko for at lave fejl, når du kopierer noget fra mappe til mappe. Måske kommer du til at overskrive en fil, der var af nyere dato.

Eller måske glemmer du at kopiere nogle af filerne. Derfor er det bedre at bruge programmet Synchredible. Her kan du hurtigt angive to mapper til synkronisering, så du altid har de nyeste filer med dig i din rejsetaske. Det vil fungere hver gang og med en minimal arbejdsindsats fra din side.

Efter en indledende opsætning i Synchredible fungerer synkroniseringen mellem mapperne automatisk. Vores valg af udtrykket rejsetaske er i øvrigt ikke tilfældigt. Det var nemlig navnet på et godt værktøj i Windows XP, som du netop kunne bruge til synkronisering.

Værktøjet findes ikke i nyere udgaver af Windows. Det råder vi bod på med programmet Synchredible. Programmet kan også bruges til at synkronisere med andet end en USB-nøgle. Du kan fx synkronisere en mappe på din pc med en mappe på et netværksdrev, så alle husets computere har adgang til filerne.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.