Det er normalt ingen sag at kopiere tekst på pc’en: Du markerer den tekstbid, der skal kopieres, og så kan du enten højreklikke og vælge “Kopier” eller trykke på Ctrl-tasten og C for at kopiere teksten til udklipsholderen. Metoden virker overalt i Windows – men kun hvis teksten, der skal kopieres, er ren tekst fra fx en e-mail, et tekstdokument eller en hjemmeside.

Hvis du derimod ønsker at bruge teksten fra et billede, fx en opskrift, du har indscannet, eller et foto af et skilt, er du nødt til at skrive af fra billedet. Og det kan være en krævende og møjsommelig opgave at skrive af uden trykfejl – især hvis der er tale om en længere tekst. Men det skal du aldrig bekymre dig om igen takket være programmet Ascomp Text-R, som ligger klar til dig i Fordelszonen.

Laver fotos om til tekst

Ascomp Text-R kan nemlig genkende tekst i fotos og konvertere teksten til ren tekst, som du efterfølgende kan kopiere. Du skal bare tilføje fotoet med teksten til programmet og fortælle, hvilket sprog teksten er skrevet på. Efterfølgende vil programmet analysere teksten i fotoet og præsentere den som ren tekst. I praksis kan du altså tage et foto af et fysisk papir, overføre fotoet til pc’en og tilføje det til programmet, som så trækker teksten ud af billedet.

Derefter kan teksten fx indsættes i et dokument eller i en e-mail. Du kan enten vælge at kopiere den konverterede tekst direkte fra programmet, eller du kan få Text-R til at gemme et PDF-dokument med teksten. Nogle gange sidder formateringen af teksten ikke helt i skabet, og derfor er det en god idé at kopiere teksten fra programmet og indsætte den i fx et tomt Word-dokument, hvor du så kan justere teksten, så det ser pænt ud.

Ascomp Text-R koster normalt 210 kroner, men du får det gratis. Programmet skal bare hentes fra Fordelszonen og installeres, og efter en kort registrering kan du bruge programmet, så længe du har lyst.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.