Jeg skriver rigtig mange noter. Mange af dem er til mig selv, men jeg skriver faktisk i næsten lige så høj grad noter sammen med andre. Jeg har fx en indkøbsseddel sammen med min kone, så vi hver især kan tilføje de ting, vi mangler, og ikke er afhængige af en lille, krøllet papirlap, der bliver væk i lommen, og som kun den ene af os i øvrigt har adgang til. Et andet eksempel er de efterhånden mange ønskesedler, som vi skal dele og koordinere på tværs af hinanden, søskende, forældre, bedsteforældre og så videre til fødselsdage og til jul.

Det kan være et logistisk mareridt, men vi har fundet en god måde at løse udfordringen på: Vi har én samlet ønskeseddel, som vi løbende opdaterer med nye ønsker, når vi kommer i tanke om dem, og hvor vi fjerner ting, efterhånden som vi får dem. Ønskesedlen med alle vores ønsker ligger online, og alle familiemedlemmer får så et link til ønskesedlen. Flere og flere familiemedlemmer har nu også tilføjet deres ønsker på listen, så det hele er samlet ét sted.

Både nemt og avanceret

Et af de allerbedste noteprogrammer, jeg har prøvet, hedder Notion. Det giver nemlig nærmest uanede muligheder for at lave noter i alverdens afskygninger; du kan lave kalendere, oprette tabeller, indsætte billeder, bruge kunstig intelligens, automatisere og 100 andre både nyttige og imponerende ting. Men du kan også bare lave helt enkle og simple noter, såsom lister, huskesedler, oversigter og småtekster, du gerne vil gemme.

Virker overalt

Det gode ved Notion er, at det er præcis så avanceret eller simpelt, som du vælger. I denne artikel viser vi de mest grundlæggende funktioner i programmer: at lave en note, organisere den og dele den med familie og venner. Når du mestrer de funktioner, kan du selv gå i gang med de mere avancerede funktioner i programmet, hvis du ønsker.

Det måske bedste ved Notion er, at det fungerer på alle platforme. Hvad enten du sidder ved din onkels gamle computer i Sydtyskland eller bruger din smartphone i supermarkedet, har du altid adgang til alle dine noter ét sted. Her viser vi, hvordan du bruger Notion- programmet på Windows, men du kan også hente det som app til både iPhone og Android, ligesom du kan bruge det direkte i din browser.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.