Programmer til computeren er skønne. De gør på mange forskellige måder pc’en bedre, sjovere og ikke mindst lettere at bruge. Som abonnent på Komputer for alle har du muligvis mere end en håndfuld programmer installeret, som du har hentet fra Fordelszonen. Nogle af os har dog endnu flere, og i visse tilfælde er pc’en propfyldt med alle mulige former for nyttige programmer og værktøjer. Programmerne optimerer pc’en, men der er også en bagside af medaljen.

For Skrivebordet i Windows kan hurtigt blive fyldt op med åbne programvinduer, og det kan være problematisk. Ofte sker det, at du mister overblikket og får svært ved at finde tilbage til lige nøjagtig det program, du var i gang med at bruge. I internetbrowsere, hvor der også hurtigt kan ophobe sig åbnede vinduer, er løsningen faneblade. Men den ganske nyttige funktion har Microsoft endnu ikke implementeret i Windows. Dog har den allernyeste udgave af Windows 11 netop fået tilføjet faneblads-funktionen i Stifinder.

Det lille, geniale program TidyTabs tilbyder dog en god løsning. Programmet kan nemlig samle alle åbne vinduer fra programmer, Stifinder og Indstillinger i Windows i ét samlet vindue med faneblade.

Inddel programmer i kategorier

Det er ganske let at gøre: Du skal blot åbne et program og trække det åbne vindue ind over et andet åbnet programvindue. Herefter klikker programvinduerne sammen, og fanerne bliver oprettet. I TidyTabs’ gratisversion kan du som udgangspunkt kun samle tre programmer i ét samlet vindue med faneblade. Til gengæld er det muligt at oprette lige så mange kombinerede vinduer, med tre programmer i hver, som du har lyst til.

I praksis betyder det, at du kan organisere alt arbejde på computeren i små logiske kategorier, så det bliver lettere og hurtigere at skifte mellem de mange programmer, du arbejder med. Opret fx en gruppe, som kun har kontorprogrammer, så du nemt kan skifte mellem tekstdokumenter og regneark. Du kan ligeledes lave en gruppe, der kun er til ét specifikt program. Det er nyttigt, hvis du eksempelvis skal lægge nyt budget og derfor arbejder i flere forskellige relaterede regneark på én gang.

Ved at lægge budgetterne i samme gruppe bliver det eksempelvis en let sag at sammenligne tallene. Du kan også bruge værktøjet til at overføre filer mellem mapper i Stifinder ved at gruppere mapper i faner. Endelig kan du også lave et vindue med en kombination af fx et kontorprogram, browseren og et hobbyprogram som en musikafspiller og let klikke rundt mellem programmerne i fanerne. TidyTabs giver altså mange muligheder for at gøre arbejdet med pc’en nemt og overskueligt.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.