Har du nogensinde undret dig over, hvad der faktisk sidder inde i din pc – hvilke elektroniske komponenter din computer er bygget op af? Frygten for at ødelægge noget ved at åbne pc’ens kabinet kan måske dæmpe denne nysgerrighed. Her på redaktionen har vi en vis rutine i at skille pc’er ad og samle dem igen, men oftest kan vi nøjes med at bruge programmet Speccy, som hjælper os med at analysere computerens indhold uden at skulle have skruetrækkeren frem. Programmet er meget enkelt opbygget og fungerer perfekt, uden skjulte ekstrafunktioner eller tilkøbsmuligheder.

En fuldkommen oversigt

Programmets funktion kan bedst sammenlignes med at tage et røntgenbillede af et menneske. Speccy giver dig mulighed for at se en oversigt over din computers normalt usynlige indhold i listeformat. Når du tænder for programmet, vil det lynhurtigt gå i gang med at opliste din pc’s komponenter.

Hvis du følger den menu, som programmet indeholder, kan du nemt tilgå og aflæse måleresultater for computerens komponenter enkeltvis for at se deres tilstand, og hvor godt de fungerer.

Send din oversigt til andre

Ved at bruge programmets Snapshotfunktion i topmenuen er det muligt at tage et øjebliksbillede af programmet, som du kan gemme på computeren. Programmet gemmer hvert snapshot som en JPG -billedfil på din computer.

Denne funktion kan også være nyttig, hvis du vil sælge computeren, da den giver et fuldstændigt billede af computerens indhold. Du kan også overvåge din pc’s hardware ved løbende at tage snapshots, som du kan sammenligne med hinanden over tid for således at afsløre eventuelle fejl og mangler i tide.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.