For et par numre siden kårede vi her i bladet videoredigeringsprogrammet DaVinci Resolve som et af verdens bedste gratis computerprogrammer. Den hæder fortjener en fyldig guide, som du nu får med denne artikel om programmet.

Tidligere krævede det et videokamera eller et nyere, dyrt digitalkamera at optage sine egne videoer, men i dag har de fleste af os allerede et fortrinligt kamera i telefonen.

Det betyder alt andet lige også, at behovet for at redigere videoer er vokset støt med årene. Der vil nemlig stort set altid være kortere eller længere dele af de videoer, du selv optager, som helst skal klippes ud, hvis videoen for alvor skal fortjene at blive vist frem for andre.

Og i stedet for at fremvise 10 forskellige små klip fra din påskeferie på Falster kan du klippe de enkelte videoklip sammen til en regulær og veltilrettelagt lille film, som din familie vil elske at se efterfølgende. Udbuddet af videoredigeringsprogrammer er faktisk også større end nogensinde, men der er dog langt mellem de store kvalitetsprogrammer.

Med DaVinci Resolve fra Fordelszonen får du imidlertid et program, som selv de professionelle bruger. I gratisudgaven, som ligger klar til dig, kan du gøre alt det, som man også kan i betalingsversionen. Den eneste begrænsning er, at enkelte af effekterne kræver betaling til “Studio”-udgaven.

Men der er dog så rigeligt af gratis effekter indbygget, at du næppe vil opleve det som en begrænsning. Når du har redigeret dine filmklip i DaVinci Resolve, vil dine hjemmeoptagelser gøre sig fortjent til en præsentation for et større publikum og på en større skærm – fx for hele familien på stuens fjernsyn.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.