Lad os for en kort bemærkning anskue din computer som en fæstning. Et bolværk mod fjenden, der kan skimtes i horisonten; en krigerisk hær i form af phishing, malware og hackere, der vil forsøge at belejre din ejendom. Bliver vi i denne analogi, er din e-mailadresse din vindebro. Lader du broen stå nede, kan fjenden vade lige ind og tage for sig af retterne og sprede frygt og ødelæggelse.

Men hejser du broen, ja, så kommer fjenden aldrig længere end til voldgraven og må vende slukøret om. Lukker du for vindebroen, bliver fæstningen altså langt mere vanskelig for fjenden at indtage, og han vil formentlig se sig om efter et lettere offer. Derfor er det også ganske essentielt for dig og din computer, at du er agtpågivende og passer på, når du sender og modtager e-mails og bevæger dig rundt i din indbakke.

Indbakken er hackernes adgang

Rigtig mange angreb starter nemlig i e-mailindbakken. Det skyldes, at du her er vant til at åbne og modtage filer fra personer, du kender. Og kan et stykke ondsindet software eller en snedig hacker narre dig til at åbne netop deres mail, der indeholder et skadeligt program eller fil, kan de få adgang til resten af din pc, dine filer og dine data.

Her taler undersøgelser og statistik desuden deres tydelige sprog: Langt det meste malware – herunder spyware, ransomware og virus – bliver leveret til ofrene ved hjælp af mail. E-mail er altså hackernes foretrukne angrebskanal, når de skal forsøge at ramme både virksomheder, organisationer og helt almindelige mennesker. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at du tager dig nogle forholdsregler, når du åbner din indbakke, henter vedhæftede filer og sender mails afsted.

Rigtig mange angreb og ubehageligheder kan nemlig nemt afværges, hvis du blot bruger et ekstra øjeblik til at tænke dig om og følger de gode råd, som du kan læse om i denne artikel. På den måde kan du gøre din mail mere sikker og sværere at bryde ind i – og du lærer også, hvordan du afkoder og afslører en svindelmail og sender den på porten i stedet for at gå lige lukt i svindlernes fælde med begge ben.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.