I dag er det stort set umuligt at undgå reklamer, og det gælder især på pc’en og mobilen. Den ene undersøgelse efter den anden viser ellers, at vi mildt sagt er dødtrætte af reklamer, og nogle mennesker bliver ligefrem irriterede, når de støder på en reklame. Alligevel bliver vi bombarderet med alle tænkelige former for salgsbudskaber og anbefalinger, uanset om vi vil læse nyheder, se en video på YouTube eller bare vil tjekke sociale medier.

Reklamerne favner bredt og kan fx både være lange videoreklamer, der afspilles før den rigtige video, eller små notitser i hjørnet af en hjemmeside. I de mest iøjnefaldende tilfælde består reklamerne af gigantiske levende bannere, der optager det halve af skærmen. Og dét kan endda sløve computerens eller mobilens ydeevne på grund af de omfattende grafikker i spraglede farver. Der findes med andre ord et væld af irriterende reklamer, men med de rette redskaber kan du komme dem alle til livs.

Fjern alle reklamerne

Du kan mest effektivt komme af med reklamerne på nettet ved at bruge en adblocker. Adblockere er typisk browserudvidelser, som du kan hente gratis. Den bedste adblocker hedder uBlock Origin og findes til både Edge og Chrome. Med udvidelsen installeret bliver reklamerne automatisk fjernet, og det gælder både videoreklamer og bannere.

Adblockere er også på forhånd indbygget i visse browsere. Fx kan du på mobilen bruge Brave-browseren og gå på nettet uden at støde på reklamer. Både browserudvidelsen uBlock Origin og Braves indbyggede adblocker kan nemt deaktiveres, hvis du får brug for det. Nogle hjemmesider virker nemlig ikke efter hensigten, hvis en adblocker er installeret. Det er ikke kun på hjemmesider, reklamer er til gene.

Også i selve Windows er der reklamer, hvor du fx opfordres til at bruge Microsofts produkter som søgemaskinen Bing eller Edge-browseren. Her hjælper en adblocker ikke, men du kan slippe for Microsofts forstyrrelser ved at lave om i indstillingerne og således blive fuldstændig fri for reklamer.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.