Vi har her i bladet ofte opfordret dig til at installere sikkerhedsprogrammer på pc’en – fx antivirus, ransomware- beskyttelse og antimalware fra vores populære Sikkerhedspakke i Fordelszonen. Og det er naturligvis også et vigtigt element i din pc’s basale forsvarsværn, men sikkerhedsprogrammer alene yder desværre ikke beskyttelse mod de farer, din pc står overfor i den fysiske verden.

Hvis en indbrudstyv eller en langfingret gæst på den café, hvor du sidder med din computer, løber afsted med pc’en, beskytter antivirus dig ikke mod, at uvedkommende kan få adgang til dine personlige filer og hemmelige adgangskoder til fx tjenester på nettet, din mail eller steder, hvor du har handlet og gemt dit kreditkort.

Den situation kan du sikre dig mod ved at gøre det sværere for tyven at logge på din Windows-konto og få adgang til dine filer. Det kan lade sig gøre ved at indstille totrinsverificering i Windows. Dermed skal du både bruge en almindelig adgangskode og en engangskode, som du modtager via en app, når du vil logge på pc’en eller ind på din Microsoft-konto.

Beskyt pc’en med nyt udstyr

Du kan også opgradere computeren med nyt sikkerhedsudstyr, så du kan låse den fast – eller logge på Windows med dit ansigt. Det kræver henholdsvis en såkaldt Kensington-lås og et webkamera, som er kompatibelt med Windows-tjenesten Windows Hello. En kriminel behøver dog ikke altid stjæle din pc for at få adgang til dine private konti. Hvis du er uopmærksom, når du bruger pc’en på offentlige steder som fx i bus eller tog eller på biblioteket, kan din sidemand ubemærket aflure dine kodeord, når du logger på tjenester på nettet.

Det kan du undgå med et fysisk skærmfilter, der indsnævrer perspektivet, så en eventuel kriminel kun kan se indholdet af skærmen, når han kigger lige ind i den. Han vil altså ikke kunne se dine indtastninger, hvis han sidder ved siden af dig og skuler mod din skærm.

Spor og slet din stjålne pc

Skulle din pc en dag blive stjålet, tænker du måske, at alt håb om at se den igen er ude. Men selv i den situation har du faktisk stadig mulighed for at tage kontrollen tilbage. Sammen med denne artikel får du nemlig helt gratis adgang til tjenesten DriveStrike, som sporer din pc’s placering, så du kan få den tilbage, hvis du mister den. Med DriveStrike kan du også fjernslette din pc, hvis du helt har opgivet håbet om at se den igen og bare gerne vil sikre, at dine data ikke ryger i de forkerte hænder. Dermed får du en udvidet sikring af din computer og dit privatliv, som du ikke får med traditionelle sikkerhedsprogrammer alene.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.