Din pc er blevet en skueplads for et dramatisk kapløb. Kommer it-kriminelle først, så din pc inficeres med virus eller andet skadeligt? Eller vinder sikkerhedsfirmaernes stærke programmer til at beskytte computeren og holde virus, ransomware og andre former for angreb stangen?

Som tilskuer til sikkerhedskapløbet hepper du naturligvis på sikkerhedsfirmaernes beskyttelse. Men du står også overfor et vigtigt valg, og det er, hvem du vil overlade ansvaret for sikkerheden på din pc. Her skal du ikke blot vælge mellem mange dygtige sikkerhedsfirmaer, men også tage endnu en aktør i alvorlig betragtning: Microsoft.

Firmaet bag Windows spiller en stadig større rolle i at bekæmpe forbryderne og sørge for, at din pc forbliver uberørt og virusfri. Microsofts indbyggede sikkerhed i Windows er bedre og mere udførlig end nogensinde, men kan den også stå mål med specialvirksomhedernes avancerede programmer? Det er en vurdering, der er nærmest umulig at foretage for dig som almindelig pcbruger.

Heldigvis har du uafhængige eksperter til at foretage bedømmelsen og til at vejlede dig. Det tyske analysefirma AV-Test tester løbende forskellige antivirusprogrammer inklusive Windows Defender, som er Windows’ indbyggede antivirusprogram.

Mange slags beskyttelse

Antivirus og malware er i øvrigt langtfra det eneste, du skal have i tankerne, hvis du vil beskytte din pc. Truslerne bliver stadig mere sofistikerede og forskelligartede. Hackerne udtænker nye angrebsformer, der stiller ekstra krav til sikkerheden. Derfor er det fx også nødvendigt at tage stilling til begreber som firewall, ransomware og opdateringer, hvis du vil beskytte pc’en mod angreb fra alle vinkler. Vi ser på, om din pc kan stå imod alle ondsindede udfald?

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.