Stort set samtlige hjemmesider, apps og programmer insisterer i dag på, at du opretter en brugerkonto og et tilhørende kodeord, du selv skal finde på. Det er tilfældet, uanset om det er netbanken, streamingtjenester eller sociale medier. Men det er langtfra os alle, der er lige gode til at huske dusinvis af kodeord fordelt over et tilsvarende antal tjenester.

Især ikke, hvis kodeordene skal opfylde kriterierne for en stærk adgangskode: Koden skal først og fremmest være helt unik, den skal indeholde mindst 12 tegn samt store og små bogstaver, og så skal der også indgå både tal og som minimum ét specialtegn. Derfor har du måske været fristet til at bruge det samme kodeord flere steder – og gerne en kode, der er nem at huske.

Den slags koder er dog svage, og hvis hackerne først har opsnappet koden ét sted, kan de nemt få adgang til resten af dine konti, hvis du har brugt koden andre steder. Løsningen er i stedet at bruge en kodeordshusker, så du slipper for selv at skulle huske de mange koder.

Du skal kun huske én kode

I Fordelszonen kan du hente Bitwarden Free, som er en glimrende gratis kodeordshusker. Med Bitwarden Free styrker du nemlig både din sikkerhed og gør livet på internettet lettere. Bitwarden Free gemmer alle dine koder til tjenester som fx Netflix og Facebook i et krypteret digitalt pengeskab og indsætter tilmed automatisk koden og det tilhørende brugernavn for dig, når du skal logge ind på en tjeneste.

Og det gælder ikke kun, når du bruger tjenesterne på pc’en. For Bitwarden Free har også en glimrende app til smartphones, der er synkroniseret med pc-programmet. Fremover er den eneste kode, du skal huske, den hovedadgangskode, der logger dig ind i programmet og åbner Bitwarden Frees pengeskab med dine koder. Du behøver altså ikke længere at sprede din førstefødtes fødselsdag eller navnene på kæledyrene på nettet. For nu kan du lave stærke, unikke kodeord til hver eneste tjeneste, du bruger, uden at glemme dem

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.