En computer kan erstattes, hvis den forsvinder – men det er straks værre at miste kontrollen over computerens indhold. Vi gemmer fotos, breve, kontrakter, bankoplysninger og mange andre private filer på vores computere, men selv om du har beskyttet din computer med en stærk adgangskode og et antivirusprogram, er dine filer ikke nødvendigvis i sikkerhed.

For det første er det ikke kompliceret for en dygtig hacker at bryde gennem Windows’ beskyttelse, og du kan eksempelvis også være uheldig at blive udsat for ransomware, hvor skumle bagmænd tager dine filer som gidsel. Her vil de typisk stjæle eller låse dine filer, fx et album med familiefotos, og afkræve en løsesum, hvis du vil have dem tilbage. Fremmede kan også formå at få fingrene i filer, der indeholder vigtige informationer som betalingsoplysninger, og så kan det i sidste ende koste dig dyrt.

For det andet kan alle med adgang til computeren se dine filer, og hvis du har privat indhold liggende, er du formentlig ikke interesseret i, at andre, der bruger samme computer, kan få adgang til det. Uanset hvad, er det en ubehagelig tanke, at uvedkommende kan snage i dine dokumenter. Men hvis du opbevarer dine fortrolige filer et virkelig sikkert sted på pc’en, kan du få ro i sjælen – og her er det spritnye krypteringsprogram i Fordelszonen, Steganos Safe 21, en oplagt løsning.

Steganos Safe 21 er et program udviklet af det tyske sikkerhedsfirma Steganos. Siden 1996 har firmaet beskæftiget sig professionelt med databeskyttelse, og det kan i høj grad ses i programmet. Steganos Safe 21 fungerer som et digitalt pengeskab, du kan bruge til at beskytte alt fra familiefotos til kontoudskrifter. Og det er ikke kun små filer, du kan beskytte. For du kan lægge helt op til 2 TB data i et pengeskab, der ved hjælp af en særlig stærk form for kryptering sikrer, at uvedkommende ikke kan få adang til dine filer.

Læg dine filer i pengeskabet

Når du beskytter filer med Steganos Safe 21, opretter du et digitalt pengeskab, som du kan lægge dine filer i. Pengeskabet er i virkeligheden et såkaldt virtuelt drev på pc’en, men det optræder i praksis som et almindeligt drev i Stifinder i stil med en USB-nøgle eller en ekstern harddisk.

Forskellen er, at når du lukker pengeskabet igen og låser det med en adgangskode, forsvinder drevet fra Stifinder, og det kan ikke bruges på pc’en takket være krypteringen. Først når du låser dit pengeskab op igen med dit kodeord, kan drevet med de beskyttede filer ses og åbnes. Krypteringen er kompleks, men programmet er let at bruge.

I Steganos Safe 21 kan du i løbet af få minutter oprette et pengeskab til at sikre dine private filer. Du bestemmer selv, hvor mange filer du vil gemme, men pengeskabet kan maksimalt rumme 2 TB. Du kan dog altid oprette flere pengeskabe, hvis du har brug for det. For alle andre koster programmet 265 kroner, men som læser af Komputer for alle kan du hente det kvit og frit i Fordelszonen.

Du skal blot huske at hente OG registrere dig som bruger senest den 1. marts 2022. Derefter kan du bruge Steganos Safe 21 gratis i et helt år og slippe for at bekymre dig om at miste følsomme filer. Efter et år kan du ikke længere tilføje nye filer til dine pengeskabe, men du kan fortsat sagtens se og bruge de filer, du allerede har lagt i sikkerhed.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.