Noget af det første, jeg gør, når jeg installerer en browser på en nye computer, er at hente tilføjelsen uBlock Origin. Og jeg råder altid andre til at gøre det samme. Med en minimal indsats kan du med tilføjelsen gøre din browser både hurtigere, mere sikker og bedre til at tage vare på dit privatliv. uBlock Origin fungerer som en sluse i browseren, som automatisk blokerer for visse elementer.

Fx spærrer uBlock origin for hjemmesider, der indeholder malware, phishing-links og lignende, så dine personlige oplysninger og data forbliver sikre. Klikker du på et link, der indeholder malware eller skadelig kode, vil uBlock Origin advare dig, før du klikker videre – eller alternativt blokere for de skadelige elementer, der måtte være på hjemmesiden, så de ikke får mulighed for at inficere din pc. Tilføjelsen gør dig også mindre synlig på nettet og blokerer for såkaldte trackere, der følger med i, hvad du foretager dig.

Det er godt nyt for dig, hvis du går op i privatliv og ikke har noget ønske om, at virksomheder og hjemmesider følger alt for godt med i, hvad du foretager dig.

Gør din computer hurtigere

En afledt fordel ved uBlock Origin er desuden, at du sparer både båndbredde og batteri, når trackere, annoncer og scripts bliver blokeret, så browseren og din computer ikke skal bruge unødvendig energi på at indlæse og afvikle dem. Det kan gøre rejsen på nettet hurtigere og forlænge batteritiden på din computer. Det er imidlertid vigtigt at sige, at du ikke skal holde op med at bruge et antivirusprogram, og at du heller ikke bare ukritisk skal klikke løs på vilkårlige links, bare fordi du bruger uBlock Origin.

Tilføjelsen skal ses som et supplement, som kan være med til at sikre dit privatliv og gøre din digitale tilværelse mere sikker, da den stopper nogle af de angreb, der kunne forpeste din pc. Du skal altså stadig bruge et godt antivirusprogram, slå Windows Defender til og altid bruge din sunde fornuft, når du er online.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.