De grå hår kan hurtigt dukke op, hvis du glemmer koden til Windows og ikke længere kan logge ind i styresystemet. Der er heldigvis stadig en vej ind, hvis ulykken indtræffer. Programmet Hiren’s BootCD kan nemlig fungere som en digital låsesmed til Windows, så du kan nulstille adgangskoden.

Proceduren kræver dog en smule tålmodighed og koncentration. Hiren’s BootCD skal nemlig installeres på en USB-nøgle fra en rask computer. Det klarer du ved hjælp af programmet RUFUS. Derefter sætter du USB-nøglen med Hiren’s BootCD i den nødstedte computer, og så kan du på få minutter nulstille adgangskoden til Windows.

Metoden er altså en smule vanskelig, men med den tilhørende guide, som du finder her - sammen med Hiren’s BootCD - får du hjælp til at installere programmet og åbne den nødstedte computer.

Du kan også se en video af hele proceduren, hvis du er logget ind her i Fordelszonen.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.