Det er 35 år siden, verdens første computervirus, Brain, blev sluppet løs, og truslen mod din pc er vokset hvert år lige siden.

I 1987, året efter at Brain bredte sig fra pc til pc via floppydisketter, stiftede John McAfee verdens første antivirusfirma, og i dag er computersikkerhed en milliardbranche.

De seks programmer, vi har med her i testen, kan ikke bare beskytte din computer mod virus. De holder også øje med en lang række andre trusler mod pc’en og er fx med til at beskytte dit privatliv. Det er nemlig ikke længere nok at scanne computeren for virus i ny og næ for at føle sig helt sikker. De seks programmer er alle blandt de bedste sikkerhedspakker.

Der er kun meget små forskelle i deres effektivitet, når det gælder om at stoppe angreb mod din pc. Derfor har vi også testet andre dele af pakkerne endnu grundigere. Det er især brugervenligheden, vi har haft fokus på. Nogle sikkerhedspakker bruger et lidt indforstået sprog og stiller brugeren over for nogle svære valg.

Du er sikkert blevet spurgt af et anvirusprogram, hvad du vil stille op med en bestemt fil, som er potentielt skadelig, uden at programmet har givet dig de rigtige forudsætninger for at træffe beslutningen. Den slags synes vi ikke, at man behøver at finde sig i. Læg mærke til, at der er forskel på, hvor mange enheder du kan bruge pakkerne på. Hvis du har brug for at beskytte mange computere og telefoner, kan du købe ekstra licenser, og hvis du er i tvivl om, om et sikkerhedsprogram er noget for dig, så prøv det, før du køber. De fleste sikkerhedsprogrammer tilbyder nemlig en gratis prøveperiode.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.