I disse dage føles det, som om det er en særlig videnskab at logge ind på internettet. For 10-20 år siden var det bare et spørgsmål om at udvælge et godt kodeord og huske det fra gang til gang. Det var sådan set svært nok. Men verden har ændret sig. It-kriminelle er blevet meget mere snu, og der går næppe en uge, før en stor virksomhed eller internettjeneste er genstand for store adgangskodelæk.

Det betyder desværre, at dine adgangskoder til Facebook, Google, Microsoft, Netflix og så videre risikerer at falde i de forkerte hænder. En hacket konto er en enorm risiko for dig som almindelig pc-bruger, selv om du er uden skyld i problemet. Hackerne kan få adgang til private oplysninger, hvis de fx hacker sig ind på din Gmail. Eller de kan udgive sig for dig på Facebook eller en af de andre sociale tjenester. Det kaldes identitetstyveri.

Få ekstra sikkerhed

Disse mareridtsoplevelser kan du standse i opløbet, hvis du benytter totrinsbekræftelse, som også er kendt som tofaktorgodkendelse. Teorien bag totrinsbekræftelse er enkel: Du logger ind med din adgangskode (som du altid har gjort) og benytter derefter desuden et ekstra trin til at bekræfte, at du rent faktisk er dig og ikke en hacker, der har fået fingrene i din kode.

Dette ekstra trin kan være en bekræftelse på mail, sms eller – som vi skal se i denne artikel – bekræftelse med en app på mobilen. Det ekstra trin sikrer, at du ikke behøver at bekymre dig (så meget) om, at dit kodeord falder i de forkerte hænder. Hvis en hacker fremover logger ind med dit kodeord, når han ikke langt, fordi han stadig mangler din bekræftelse.

App’en, du skal bruge i denne artikel, hedder Google Authenticator. Den genererer talkoder, som du skal bruge til at bekræfte, at du vil logge ind på din Google-konto, Microsoft- konto med videre. Vi forklarer, hvordan det helt konkret foregår.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.