Overvågningskameraer til hjemmebrug har fået et voldsomt kvalitetsløft de seneste år. Og det er ikke bare billedkvaliteten, der er blevet bedre takket være forbedret optagelsesteknologi og større båndbredde på internetforbindelsen. Der er også blevet bygget flere funktioner ind i kameraerne.

I testen her har vi kameraer med projektører, radar, sirene, højtaler og mikrofon. Også den software, der driver kameraer og bruges på din telefon, er blevet kraftigt forbedret. Her er vi særligt glade for muligheden for automatisk at skelne mellem køretøjer, mennesker og dyr, så du ikke får flere advarsler end højst nødvendigt. Ansigtsgenkendelse er også et stort plus, hvis I er flere i familien, så kameraet ikke advarer, hvis det bare er et familiemedlem, der kommer hjem.

Du kan vælge, om du vil have et kamera, der skal fastmonteres og sluttes til husets ydre strøm, eller om du vil bruge en helt trådløs model på batteri. Hvis du bare vil overvåge indendørs og slutte kameraet til en stikkontakt, er der også løsninger til det. Vi er glade for de batteridrevne kameraer, som er meget nemme at montere og kan holde sig kørende i månedsvis på en opladning. Vi er dog nødt til at tage et forbehold for de batteritider, vi har angivet i skemaet på næste side.

Det er de opgivne tider fra producenterne selv, og vi kunne ikke nå at tjekke løfterne efter i løbet af et par ugers test. Vores erfaringer med tidligere overvågningskameraer viser dog, at du sjældent kan regne med mere end lidt over halvdelen af den angivne tid – i hvert fald ikke, hvis dit kamera ofte skal uploade sine optagelser til internettet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.