Det er blevet nemmere at være svindler, end det nogensinde har været. De fleste af os er nemlig direkte tilgængelige via en e-mailadresse og konti på de sociale medier. Derfor behøver de kriminelle ikke bruge tid og kræfter på at opsøge ofre ude i det virkelige liv, men kan lade ofrene komme selv via falske og lokkende tilbud.

Der findes mange forskellige metoder, der anvendes af de kriminelle til at franarre uskyldige mennesker penge eller oplysninger, der kan bruges til at ruinere dem, og der kommer hele tiden ny kriminalitet til. En af de klassiske svindelmetoder er falske webbutikker, der til forveksling ligner en troværdig butik, og her kan du blive narret på et utal af måder. Måske lokkes du uden at opdage det ind i et dyrt abonnement, når du blot tror, at du køber et stykke sæbe, eller også dukker de bestilte varer aldrig op.

Ældre mennesker er i søgelyset

I de senere år er især mange ældre borgere blevet franarret store beløb af de kriminelle, og det skyldes nok, at de ikke færdes lige så hjemmevant i den digitale verden som den yngre generation. Her har vi set utallige eksempler på, at folk er blevet narret af falsk kærlighed på nettets mange dating- hjemmesider og via phishing på e-mail.

Også de mange falske beskeder, der ligner noget fra fx fragtfirmaer som PostNord og GLS, har været effektive til at fiske oplysninger, så de kan misbruges. I denne artikel gennemgår vi seks meget udbredte typer af svindel, som du selv kan støde på, når du færdes på nettet, og vi viser, hvordan svindelen helt præcist foregår. Hvad sker der fx, når en potentiel køber af dit sofabord tilbyder at sende et bud for at afhente og betale for varen – eller når du opdaterer dine oplysninger, som sms’en fra ”PostNord” bad dig om? Læs med på de næste sider.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.