Hjemmesider, tjenester og firmaer som fx internetudbydere høster i stor stil data om os, når vi er online. Det kan blandt andet være oplysninger om den hardware, vi bruger, eller hvor i verden vi befinder os via den unikke IPadresse, som vores pc har på nettet. Men hvis du bruger en VPN-klient, bliver du så godt som usynlig for alle andre.

Med VPN-forbindelsen bliver din geografiske placering nemlig skjult, så firmaerne bag hjemmesider og webtjenester ikke aner, hvor du befinder dig. Og det er der mange fordele ved: Ikke nok med, at det kan være ubehageligt, at andre ved, hvor du er, så kan din placering også udnyttes af personer med onde intentioner. Hvis hackere får færten af det lange spor, vi efterlader på nettet, kan personfølsomme data som fx kodeord og betalingsoplysninger nemt falde i de forkerte hænder. Men det kan du nu gardere dig mod med en ny, gratis VPN-udvidelse til browseren.

Gratis VPN-udvidelse

Normalt koster det penge at bruge en VPN-forbindelse, men der findes også gratis løsninger. Nogle af de gratis VPN-værktøjer er dog komplicerede at bruge og skal hentes som et program til pc’en. Der er derimod intet besvær ved den gratis VPN-udvidelse CyberGhost VPN Free Proxy. Udvidelsen, der fås til både Google Chrome og Firefox, er nemlig særdeles nem at bruge.

Den kræver ingen registrering, før du kan bruge den, og skal blot hentes som en udvidelse i din browser. Efter kort tid er den installeret, og så skal du bare vælge et land på listen, som du vil udgive dig for at være i, og klikke på en enkelt knap. CyberGhosts gratis VPN-server sørger for, at forbindelsen mellem dig og alle hjemmesider, du klikker dig ind på, er krypteret. I praksis betyder det, at det bliver så godt som umuligt for internetudbydere, myndigheder og andre foretagender at snage i, hvem du er, hvad du bruger af hardware, og hvor du opholder dig, når du er på nettet. Så kan du trygt færdes på internettet, velvidende at ingen snupper dine oplysninger.

Beskytter følsomme data

Takket være VPN-forbindelsen bliver din adfærd på nettet og de ting, du bruger browseren til, ikke registreret på en måde, så de nemt kan spores tilbage til dig. Dermed bliver det først og fremmest sværere for it-kriminelle at få fingrene i de personfølsomme oplysninger, du indtaster i browseren.

For det andet betyder det, at du med en VPN kan bruge offentlige Wi-Finetværk i fx lufthavne med ro i sindet, da andre på netværket ikke kan følge med i, hvad du foretager dig.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.