Internettet er desværre fyldt med svindlere, hackere og dårlige hjemmesider, der kan være til skade for din pc eller din bankkonto. På nogle hjemmesider risikerer du at hente malware ned på computeren bare ved at klikke på en knap, du troede lukkede en reklame eller startede en video. Andre hjemmesider skjuler malware i en ellers harmløs filtype, du er ved at hente, og nogle sider kan helt automatisk få din browser til at hente ondsindet software blot ved et passivt besøg på hjemmesiden.

Det er derfor essentielt, at du tager dig i agt, når du surfer på internettet. Du kan næsten ikke være for kritisk og grundig, men nogle gange er det svært at få øje på de farlige hjemmesider. For det første er de kriminelle bagmænd blevet gode til at kamuflere svindelforretninger, så de ligner troværdige webbutikker, og hackerne kan for det andet lokke dig til at installere malware på utallige måder. Du kan altså ikke altid afgøre med det samme, om en hjemmeside gemmer på skadelig software, og derfor har sikkerhedsfirmaet Trend Micro udviklet en tjeneste, du kan bruge til lynhurtigt at undersøge, om en hjemmeside er sikker eller farlig.

Tjek hjemmesiden for farer

Trend Micro har fokuseret på et værktøj i form af webtjenesten Site Safety Center, hvor du kan indsætte et link til en hjemmeside. Efter få sekunder får du klart og tydeligt at vide, om en hjemmeside er farlig, mistænkelig eller anses for sikker. Så kan du lige så hurtigt konkludere, om du skal klikke på det link, du kigger på, og du slipper for at risikere at hente malware eller blive udsat for phishing. Trend Micros værktøj er især oplagt at bruge, når du handler online.

Du kan nemlig nemt ende i store problemer, hvis du besøger en falsk webbutik i forventning om, at den er lovlig og sikker. For hvis en hjemmeside virker troværdig, og du støder på et godt tilbud, kan det være fristende at købe varen og dermed indtaste private be talingsoplysninger. Problemet er bare, at hvis webbutikken er falsk, kan hjemmesidens bagmænd udnytte dine betalingsoplysninger, uden at du ser skyggen af den vare, du vil købe. De kriminelle kan fx koble dit kreditkort sammen med en abonnementstjeneste, der løbende vil trække et beløb fra din konto hver måned, eller du kan risikere at få lænset hele bankkontoen på én gang.

Derfor er det en rigtig god idé at undersøge links til ukendte hjemmesider ved hjælp af Trend Micros tjeneste, især hvis du har fundet et tilbud i en webshop, der ser lidt for godt ud til at være sandt. Kopier hjemmesidens URL-adresse fra adressefeltet i din browser, og indsæt adressen i Trend Micros linktjekker. Fortæller Trend Micro dig, at hjemmesiden er farlig eller mistænkelig, ved du, at du skal holde dig langt væk fra den.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.