I takt med at store dele af vores digitale tilværelse er rykket fra pc’en til telefonen, er svindlere, tyveknægte og afpressere fulgt med. De fleste af os bruger i dag telefonen til både mobilbank og nethandel, og det gør den til et oplagt mål for forskellige former for berigelseskriminalitet. I dette nummer tester vi sikkerhedsapps, der ikke blot kan beskytte din telefon mod virus fra de apps, du installerer.

De rummer også smarte funktioner, der beskytter dig mod skadelige hjemmesider og identitetstyveri, hvor svindlere bruger dine forskellige konti hos internettjenester til at udgive sig for at være dig. Det er absolut en god idé at have en effektiv sikkerheds-app installeret på telefonen. Din egen adfærd, når du bruger din mobil, spiller dog også stadig en stor rolle, i forhold til om telefonen ender med at blive inficeret. I Android kan du fx ret nemt hente og installere en app fra en hvilken som helst side på nettet, men du bør faktisk ikke hente apps andre steder end i Googles Play Butik.

Sikkerheden i Play Butik er godt nok ikke helt skudsikker, men Google foretager trods alt en scanning af de apps, der ligger i butikken – og når svindlere opdages, smides de ud. Det gør desuden en stor forskel for sikkerheden på din telefon, at du altid sørger for, at styresystemet er opdateret. Når du får besked fra producenten af din telefon om, at en ny opdatering er klar, anbefaler vi derfor, at du installerer den med det samme. Den indeholder nemlig ofte sikkerhedsrettelser, som forhindrer hackere i at udnytte sikkerhedshuller i styresystemet.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.