I over 100 år efter at telefonen blev opfundet, kunne apparatet kun bruges til at føre mundtlige samtaler. Det var i 1980’erne, at sms-teknologien blev opfundet, og først i 1990’erne blev det muligt for almindelige mennesker at sende og modtage sms-beskeder. Siden da er teknologiens udvikling accelereret med enorm fart, hvilket især bliver tydeligt, når man kaster et blik på mobiltelefoner.

I dag har en almindelig, moderne smartphone en computerkraft, man slet ikke kunne forestille sig tilbage i 1876, da opfinderen Alexander Graham Bell tog patent på telefonen. Med telefonen kan vi høre radio, spille spil, tage imponerende fotos, se fodboldkampe, finde vej med GPS samt optage videoer og meget mere. Alt det ved du sikkert godt, men vidste du, at mobilen også kan bruges som decibelmåler eller vaterpas?

Der findes flere gode apps og skjulte funktioner til Android og iPhone, som gør telefonen til noget af en schweizerkniv. Du kan fx gøre din telefon til et forstørrelsesglas og således meget lettere læse varedeklarationer i supermarkedet. Eller du kan bruge telefonen som enhedsomregner og hurtigt opklare, hvor mange tommer 200 centimeter svarer til. Og hvis der skal hænges noget op på væggen, kan app’en Bubble Level gøre telefonen til et vaterpas, og med hjælp fra Ruler-app’en har du altid en lineal ved hånden.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge telefonen til, og de smarte apps og funktioner er tilmed gratis.

Log ind for at få fuld adgang

Du skal være logget ind på Fordelszonen for at downloade programmer og vejledninger og få adgang til låst indhold.
Få adgang til ALT indhold i Fordelszonen med det samme for kun 29 kr.:
Alt indhold i Fordelszonen er udvalgt af Komputer for alles redaktion og kan frit downloades af bladets abonnenter. Vores eksperter har testet det 100 % fri for virus og andre sikkerhedstrusler med markedets førende sikkerhedsværktøjer, så du trygt kan bruge det på din pc.